Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ Ο ΦΤΑΙΧΤΗΣ

Η ΕΙΔΗΣΗ: «Σημαντική αύξηση των φορολογικών εσόδων με την επιβολή νέων θα προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή (...) η προσαρμογή κοστίζει περίπου 7,5 δισ. ευρώ, ποσό που θα αντληθεί απο τους φορολογούμενους, ενώ οριακά θα είναι τα οφέλη απο τις μειώσεις των δαπανών» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: «O κρατικός προϋπολογισμός "συντηρεί" δεκάδες εκατοντάδες άχρηστους δημόσιους φορείς, απολιθώματα του παρελθόντος. O αριθμός των υπηρετούντων στο δημόσιο και τους OTA αυξάνεται συνεχώς, ενώ με την εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και των KEΠ θα έπρεπε να μειώνονται οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό. H κυβέρνηση του κ. Γ. Παπανδρέου, όπως προκύπτει από τις έως τώρα δηλώσεις υπουργών της, δείχνει να έχει αντιληφθεί το πρόβλημα. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, στον νέο κρατικό προϋπολογισμό θα καταγράφεται μείωση των δημοσίων δαπανών 3 - 3,5 δισ. ευρώ. Eάν γίνουν πράξη αυτές οι εξαγγελίες (...) η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε μείωση της φορολογίας» (από το κύριο άρθρο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

«ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ»: «Τα επίσημα στοιχεία από τα υπουργεία βεβαιώνουν ότι περίπου 11.000 εκπαιδευτικοί και -άκουσον, άκουσον- 5.000 νοσηλευτές και νοσηλεύτριες απουσιάζουν από τις θέσεις τους επειδή είναι αποσπασμένοι σε κομματικά, πολιτικά και υπουργικά γραφεία. Οι γνωρίζοντες μιλάνε για απίστευτο διακομματικό ρουσφέτι διαρκείας, το οποίο έλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Πράγμα που εξηγεί τα κενά στα σχολεία και τις ελλείψεις στα νοσοκομεία. Για να μη μιλήσουμε για το πόσο έχει αυξηθεί το κόστος λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, που πλέον φαίνεται να ξεπερνά κάθε έννοια πολιτικού κόστους» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ