Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Βλέπει θετικά

Παπαγεωργίου Βασίλης

Καταρχήν θετικές χαρακτηρίζει η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την ιθαγένεια των παιδιών που γεννιούνται στην Ελλάδα και την ψήφο των μεταναστών στις δημοτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσφέρει και σ' αυτό το ζήτημα στήριξη στην κυβέρνηση. Οχι επειδή θεωρεί θετικά τα παραπάνω, αλλά επειδή επιλέγει να δει αυτά τα μέτρα ξεκομμένα από τη συνολική πολιτική του ΠΑΣΟΚ για τη μετανάστευση, που είναι συνεκτική.

Αυτή η πολιτική λέει: Ακόμα μεγαλύτερο βάθεμα του πλαστού χάσματος ανάμεσα στη «νόμιμη» και «παράνομη» μετανάστευση. Για τους «νόμιμους» επιδιώκεται η μεγαλύτερη ενσωμάτωσή τους, αφού είναι πάμφθηνη εργατική δύναμη για το κεφάλαιο και στα πλαίσια αυτά εντάσσονται και τα δύο παραπάνω μέτρα. Για τους «παράνομους», μηδενική ανοχή, αστυνόμευση, φύλαξη των συνόρων, απελάσεις κλπ. Αυτό, το ΠΑΣΟΚ το λέει ξεκάθαρα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ περιορίζεται να πει στην ανακοίνωσή του ότι «ανησυχεί» για όλους αυτούς, επειδή υπάρχει «απουσία δέσμευσης».

Είναι στήριξη ή δεν είναι, όταν μια κυβέρνηση έχει περιγράψει γλαφυρά το κολαστήριο των «παράνομων», προσπαθεί να στρέψει τους «νόμιμους» αλλά και τους Ελληνες εργαζόμενους ενάντιά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ βγάζει ανακοίνωση για «θετικά μέτρα» και «απουσία δέσμευσης»;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ