Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10521

Ενιαίος δημόσιος φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας

Το μέλλον των ναυπηγείων, όπως και των λιμανιών της χώρας, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους του κλάδου, αλλά ολόκληρη την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα

Οι πρόσφατες εξελίξεις και η ιστορία της διαχείρισης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αναδεικνύουν ένα σκάνδαλο διαρκείας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, σ' έναν κλάδο στρατηγικής σημασίας, σε βάρος των εργαζομένων στον κλάδο και των συμφερόντων του λαού. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι άμεσα πρέπει τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, όπως και όλα τα ναυπηγεία της χώρας, να περάσουν σε κρατική ιδιοκτησία, να αποτραπεί νέα πώληση σε ιδιώτες και παραπέρα συρρίκνωσή τους. Ομως η ουσιαστική και ριζική λύση βρίσκεται στη δημιουργία ενός ενιαίου αποκλειστικά δημόσιου φορέα ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας, στο πλαίσιο ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, με κοινωνική - κρατική ιδιοκτησία των βασικών μέσων παραγωγής. Σ' αυτόν τον αγώνα καλεί το ΚΚΕ τους εργαζόμενους σε όλα τα ναυπηγεία. Αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί να διασφαλίσει πλήρη σταθερή εργασία για χιλιάδες εργαζόμενους, προστασία του περιβάλλοντος, ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Ο ενιαίος δημόσιος φορέας ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας θα στηρίζει και θα συνεργάζεται με τους αντίστοιχους κρατικούς φορείς στις μεταφορές, στην ενέργεια, στη μεταποίηση, συμβάλλοντας στην ισόρροπη ανάπτυξη κλάδων και περιοχών της χώρας και σε αμοιβαία επωφελείς διακρατικές εμπορικές συμφωνίες.


ΣΕΛ.  3

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
«Γεννήθηκε» το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές έχουν, πλέον, το δικό τους Μέτωπο απέναντι στην πολιτική που τους ληστεύει τη μόρφωση, τη ζωή και το μέλλον. Χτες, σε κλίμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας, δημιουργήθηκε το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, με σκοπό να κάνει πράξη την ανασύνταξη του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος.


ΣΕΛ.  19


ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Καλούν σε απεργία για λιμάνια 100% δημόσια

ΣΕΛ.  13
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΝΑΥΤΙΚΟ
Επικίνδυνη εξέλιξη υπαγορευμένη από το ΝΑΤΟ

ΣΕΛ.  6
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αρχίζει άμεσα την αντιασφαλιστική επίθεση

ΣΕΛ.  11
Σήμερα η επέτειος της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης

Συμπληρώνονται σήμερα 92 χρόνια από το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός του 20ού αιώνα

Μεγάλο αφιέρωμα αύριο στο ένθετο του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» 7 Μέρες Μαζί


ΣΕΛ.  8  -  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ