Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ψευτοδιλήμματα γύρω από τη διαχείριση

Τα ψευτοδιλήμματα που αφορούν τη διαχείριση της κυρίαρχης πολιτικής φέρνει στην πρώτη γραμμή της δικομματικής κόντρας ο Κ. Καραμανλής, κορυφώνοντας τις προσπάθειες για συσπείρωση της εκλογικής βάσης της ΝΔ.

Από τα προεκλογικά μπαλκόνια ο πρωθυπουργός εμφανίζει ως μονόδρομο την «καθαρή πολιτική» που φορτώνει εξολοκλήρου τα βάρη της κρίσης στους εργαζόμενους και τα λαικά στρώματα, επιχειρώντας ταυτόχρονα να πείσει ότι το κόμμα του είναι ο πιο κατάλληλος και αξιόπιστος διαχειριστής που μπορεί να τη φέρει σε πέρας.

Μιλώντας χτες το βράδυ σε συγκέντρωση οπαδών της ΝΔ στη Κοζάνη ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι δύσκολα και πως πρέπει να ληφθούν «τα δύσκολα και αναγκαία μέτρα, χωρίς υπεκφυγές και στρογγυλέματα». Ανέφερε ενδεικτικά και σε τίτλους τις διαρθρωτικές αλλαγές που περιλαμβάνονται στο κυβερνητικό σχέδιο για το αμέσως επόμενο διάστημα, όπως οι ανατροπές στο Ασφαλιστικό, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων (Οδηγία Μπολκενστάιν), τον «Καποδίστρια 2» κ.ά. Το κύριο βάρος ωστόσο το έριξε στην «αποδόμηση» του ΠΑΣΟΚ ως αξιόπιστου και ικανού διαχειριστή της κρίσης, επαναλαμβάνοντας το γνωστό ψευτοδίλημμα: «Εσείς έχετε τώρα το λόγο. Αποφασίζετε, επιλέγετε, εκλέγετε: Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα τη διεθνή κρίση! Ποιος έχει το σχέδιο να οδηγήσει τον τόπο, με σιγουριά και ασφάλεια, σε μια καλύτερη επόμενη μέρα!». Κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για παραπλάνηση και απόκρυψη των προθέσεών του, το κάλεσε να απαντήσει, μεταξύ άλλων, στα εξής ερωτήματα: «Θα καταργήσει το νόμο για το Ασφαλιστικό, που λυσσαλέα πολέμησε; Θα επανακρατικοποιήσει την "Ολυμπιακή"; Θα επαναγοράσει μετοχές του ΟΤΕ; Θα εγκαταλείψει το σχέδιο για τον ΟΣΕ; Θα ακυρώσει διεθνείς συμφωνίες;».

Την ίδια στιγμή, η Ρηγίλλης προσπαθεί να τονώσει το ηθικό των στελεχών της ότι μετά τις τηλεμαχίες των πολιτικών αρχηγών έχει αλλάξει το κλίμα και η συσπείρωση έχει ανέβει. «Η συσπείρωσή μας αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Λ. Ζαγορίτης, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο ότι «οι νεοδημοκράτες που είχαν κρατήσει κάποια απόσταση βλέποντας τη διαφορά ανάμεσα στον Κ. Καραμανλή και τον Γ. Παπανδρέου στα τελευταία debate της Δευτέρας και της Τρίτης μαζικά επανέρχονται στη ΝΔ».

Από την άλλη, επιχειρούν να ελέγξουν την εσωστρέφεια και τη συζήτηση για την επόμενη μέρα της ήττας. Με χαρακτηριστική καθυστέρηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θυμήθηκε να καταγγείλει τα «νοσηρά σενάρια» που κυκλοφορούν τις τελευταίες μέρες, αποφεύγοντας βέβαια να κατονομάσει τους εμπνευστές και διακινητές τους. «Είναι απαράδεκτη προβοκάτσια», τόνισε ο Γ. Κουμουτσάκος, επισημαίνοντας ότι «όλες αυτές οι φαντασιώσεις δεν προέρχονται μέσα από τη Νέα Δημοκρατία, που δίνει συντεταγμένη και ενωμένη τη μάχη αυτών των κρίσιμων εκλογών».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ