Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΛΟΥΙΖΑ ΡΑΖΟΥ
Ο λαός έχει συμφέρον να ισχυροποιήσει το ΚΚΕ

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Κέρκυρας, μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

«Στην κάλπη της 4ης Οκτώβρη, οι χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Κέρκυρας, οι εργατοαγρότες, οι μικροί επιχειρηματίες μπορούν να εμπιστευτούν ξανά το Κόμμα τους, να τιμωρήσουν με την ψήφο τους ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που είναι υπεύθυνοι για τα βάσανα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Να εμπιστευτούν το ΚΚΕ». Αυτό το κάλεσμα για μαζική ενίσχυση του Κόμματος, για επανεκλογή στην Κέρκυρα βουλευτή του Κόμματος, το οποίο στήριξε και πρωτοστάτησε στην ανάπτυξη ταξικών αγώνων, που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί η λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση απέναντι στην κυρίαρχη αντεργατική πολιτική, απηύθυνε στον κερκυραϊκό λαό η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες το βράδυ στην κεντρική συγκέντρωση στο νησί.

Στη συγκέντρωση που λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών έγινε στο Δημοτικό Θέατρο, χαιρέτισε ο υποψήφιος βουλευτής Μπάμπης Χαραλάμπους.

«Το δίλημμα - είπε η Λουίζα Ράζου - δεν είναι αν αυτές τις αντιλαϊκές κατευθύνσεις θα τις υλοποιήσουν τα δήθεν άτολμα - κουρασμένα και διεφθαρμένα στελέχη της ΝΔ ή τα φρέσκα - έντιμα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Το δίλημμα είναι πώς ο λαός μπορεί να ορθώσει ισχυρά εμπόδια σε αυτή την πολιτική, να την ανακόψει και στην πορεία να την ανατρέψει.

Αυτός ο δρόμος μπορεί να ανοίξει, με ισχυρό ΚΚΕ, που εργάζεται για τη συσπείρωση και συγκέντρωση δυνάμεων σε αντιιμπεριαλιστική αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση για τη συγκρότηση της λαϊκής συμμαχίας, καθήκον αναγκαίο και απόλυτα ρεαλιστικό, που δεν κρίνεται στην κάλπη, αλλά που μπορεί να προβληματίσει και να δώσει κουράγιο στους ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον, που αναρωτιούνται αν υπάρχει άλλη διέξοδος. Η διαμόρφωση μιας νικηφόρας λαϊκής συμμαχίας μπορεί να ανοίξει τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που βασίζεται αποκλειστικά στην ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών των εργαζομένων.

Λουίζα Ράζου
Λουίζα Ράζου
Το ΚΚΕ είναι έμπειρη δύναμη, δοκιμασμένη στα εύκολα και στα δύσκολα. Γι' αυτό έχουν συμφέρον να το στηρίξουν κι όλοι όσοι μέχρι σήμερα δεν έχουν πειστεί ότι μπορεί να αλλάξει ριζικά η κατάσταση προς όφελος του λαού. Εχουν συμφέρον να ισχυροποιήσουν το ΚΚΕ, όσοι ψήφιζαν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πιστεύοντας ότι μπορεί να αλλάξουν και διαψεύστηκαν.

Κριτήριο της ψήφου τους να κάνουν, ποιους είχαν δίπλα τους στη μάχη για τις Συλλογικές Συμβάσεις, ενάντια στις απολύσεις και στην εργοδοτική τρομοκρατία, στο μέτωπο του αγώνα για την υπεράσπιση της μόρφωσης των παιδιών τους, στην πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, στους αγώνες των αυτοαπασχολούμενων και της αγροτιάς. Οτι μόνο το ΚΚΕ έχει θέσεις για τον τουρισμό, που υπερασπίζει το δικαίωμα του λαού και της νεολαίας για διακοπές και αναψυχή, στηρίζει τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των ξενοδοχοϋπαλλήλων, διεκδικεί την κατάργηση του al inclusive που έχει καταστρέψει τους μικρούς επαγγελματίες του τουρισμού και έχει ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις στους ξενοδοχοϋπάλληλους, συγκεντρώνοντας τον τουρισμό σε όλο και λιγότερα χέρια, την ίδια ώρα που τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν μέτρα και κάνουν προτάσεις για την ενίσχυση των μεγαλοξενοδόχων.

Να κάνουν κριτήριο της ψήφου τους ότι, όταν το ΚΚΕ στήριζε τον αγώνα των ναυτεργατών για ανθρώπινα ωράρια στα καράβια και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έστελναν τις δυνάμεις καταστολής και επιστράτευαν τους ναυτεργάτες. Οτι, όταν το ΚΚΕ στήριζε τον αγώνα των κατοίκων στο Τεμπελόνι και στη Λευκίμμη ενάντια στην παράνομη λειτουργία των ΧΥΤΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη των δημάρχων που στηρίζονταν και από το ΠΑΣΟΚ, έφεραν τα ΜΑΤ για να καταστείλουν τους αγώνες.

Κριτήριο της ψήφου τους να κάνουν ποιοι και γιατί πολεμούν με λύσσα και βρώμικα μέσα το ΚΚΕ. Είναι το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, όλοι όσοι ενδιαφέρονται να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του λαού και της νεολαίας για το κόμμα που αμφισβητεί την παντοδυναμία τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ