Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Με οδηγό τα κέρδη και τα υπερκέρδη...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΕΝΤΑΞΕΙ, ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ το «δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις» του Κώστα Καραμανλή. Μπορεί να σταματήσει να το επαναλαμβάνει...

Αλλωστε, ούτε «δύσκολες» πιστεύουμε ότι είναι για τις κυβερνήσεις που τις παίρνουν (μια χαρά κοιμούνται το βράδυ) και, πολύ περισσότερο, δεν πιστεύουμε ότι είναι «αναγκαίες»...

Δεν ξέρουμε κανέναν Ελληνα μισθωτό, μικρομεσαίο, αγρότη ή νέο, που να έχει ...ανάγκη από δυο ακόμη χρόνια λιτότητας, φτώχειας, καταστολής και ανεργίας.

Αντιθέτως, ξέρουμε πολλούς εφοπλιστές, τραπεζίτες, βιομηχάνους, που έχουν ανάγκη από κέρδη, υπερκέρδη, και κέρδη επί των υπερκερδών.

Γιατί έτσι πάει ...συντακτικά! Οποιος μιλάει για «δύσκολες και αναγκαίες αποφάσεις», πρέπει να μας αποσαφηνίζει το ...«για ποιον» είναι «αναγκαίες». Ετσι, για να συνεννοούμαστε.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ, έχουμε τον Γιώργο Παπανδρέου, που δηλώνει «πράσινος» μέχρι το κόκκαλο. Εκτός από ...ΠΑΣΟΚ, είναι και σοσιαλιστής και οικολόγος.

Κι ως εκ τούτου, θα «συμφιλιώσει», όπως λέει, την παραγωγή και την ανάπτυξη με το περιβάλλον. Εχει τον τρόπο.

Μόνο που παραλείπει να μας πει ότι όταν αυτά τα δύο βρίσκονται σε αναντιστοιχία υπάρχει ένας τρίτος παράγοντας από πίσω: Το κέρδος των κεφαλαιοκρατών.

Και με αυτό το κέρδος δεν τίθεται - για το ΠΑΣΟΚ - θέμα συμφιλίωσης. Ως γνωστόν, είναι ...αχώριστοι φίλοι εδώ και πολλά πολλά χρόνια και κάνουν πολλές εξυπηρετήσεις ο ένας στον άλλον.

Αλλωστε, δυστυχείς κεφαλαιοκράτες όσο κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ αυτήν τη χώρα δεν είδαμε πουθενά. Αντιθέτως, είδαμε πολλούς (παλιούς και νέους) να πλουτίζουν και να βολεύουν τα συμφέροντά τους όσο δεν πάει άλλο.

Σας βεβαιώνουμε, δε, ότι τα ...εναλλακτικά, οικολογικά κέρδη (ναι, υπάρχουν και τέτοια και προωθούνται ιδιαιτέρως στην Ευρωπαϊκή Ενωση) είναι το ίδιο καλά με τα άλλα.


Γρηγοριάδης Κώστας

Δεν υπάρχει ...ελβετική τράπεζα, που να μην τα δέχεται.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ