Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Αγωνιστικό ραντεβού στην κάλπη

Στην πλατεία Ειρήνης του Κιλκίς μίλησε χτες βράδυ ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε μαζική υπερψήφιση του ΚΚΕ, κάλεσε τον εργαζόμενο λαό του Κιλκίς ο Νίκος Χριστάνης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας χτες βράδυ στην προεκλογική συγκέντρωση του Κόμματος. Μια συγκέντρωση προμήνυμα της απόφασης ολοένα και περισσότερων ανθρώπων του μόχθου να κάνουν το βήμα, να εμπιστευθούν το ΚΚΕ.

Προέτρεψε το λαό να κρίνει από τα όσα έζησε και ζει στον τόπο του. Από το πώς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ υπερασπιζόμενοι τα συμφέροντα του κεφαλαίου, φορτώνουν τα σπασμένα από την οικονομική κρίση στις πλάτες λαού. «Το ξέρουν αυτό καλά οι εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου του Κιλκίς και στις άλλες επιχειρήσεις του νομού, που στην πλειοψηφία τους χρωστάνε τρεις και πέντε και έξι μήνες μισθούς. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αν βγουν ενισχυμένοι ως σύνολο από αυτές τις εκλογές, θα λύσουν και άλλο τα χέρια των βιομηχάνων ώστε να κάνουν απολύσεις χωρίς κανένα όριο, χωρίς κανένα εμπόδιο». Τους προέτρεψε να κρίνουν και από την αξιοποίηση της περιοχής του Κιλκίς στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως «η αντιπαράθεση και ανταγωνισμός των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών στην περιοχή μας δεν έχει σταματήσει».

Ο Ν. Χριστάνης κάλεσε κάθε απλό λαϊκό άνθρωπο που μπορεί να μη συμφωνεί με όλα όσα λέει και διεκδικεί το ΚΚΕ, να σκεφτεί το εξής: «Ποιον θα έχει ως εμπόδιο η μεθαυριανή αντιλαϊκή κυβέρνηση; Ενα δυνατό ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση και για την αποκάλυψη των αντιλαϊκών σχεδίων τους αλλά και για την οργάνωση του αγώνα ώστε αυτά να καθυστερήσουν, αν είναι δυνατόν να τα ανατρέψουμε». Και ξεκαθάρισε: «Το κύριο σήμερα είναι ότι, ακόμη και αν μερικοί δεν είναι έτοιμοι να παλέψουν μαζί μας, μπορούν να ενισχύσουν εκλογικά το ΚΚΕ και εμείς υποσχόμαστε ότι με περισσότερη δύναμη, πιο ικανοί, θα συναντηθούμε από την επομένη των εκλογών στις πύλες των εργοστασίων, στα μπλόκα των αγροτών, στο μαγαζί και στην υπηρεσία, στο χωριό και στη γειτονιά για να συζητήσουμε αυτό που θέτουμε ως κύριο ζητούμενο:

Πως θα καταφέρουμε το λαϊκό κίνημα να ανασυνταχθεί, να οργανώσει, όχι μόνο την αντίσταση, αλλά και την αντεπίθεσή του, με βάση τις διευρυνόμενες ανθρώπινες ανάγκες και σύμφωνα με αυτά που μας παρέχει η επιστήμη και η τεχνολογία. Δίνουμε λοιπόν αγωνιστικό ραντεβού και στην κάλπη και στον αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ