Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Ισχυρό ΚΚΕ σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα

Στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Λάρισας μίλησε το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Δυναμική ήταν η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, χτες, στη πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα, με ομιλητή τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος. Εργάτες, μικρομεσαίοι αγρότες και επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, ήταν εκεί στέλνοντας με τη μαχητική παρουσία τους μήνυμα αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ. Με έντονο αγωνιστικό παλμό, κρατώντας κόκκινες σημαίες και βροντοφωνάζοντας συνθήματα συμμετείχαν στη συγκέντρωση πολλοί νέοι και νέες του νομού.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι Αντ. Σκυλλάκος και Κική Θεοδώρου, υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ στο νομό Λάρισας.

«Ενας δρόμος - είπε ο Θ. Κωνσταντινίδης - υπάρχει για να βγει κερδισμένος ο λαός, τα λαϊκά στρώματα: Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να αποδυναμωθούν αποφασιστικά, το ΚΚΕ να ενισχυθεί, να βγει και απ' αυτή τη μάχη ισχυρό. Ισχυρό ΚΚΕ την επόμενη των εκλογών σημαίνει ισχυρό λαϊκό κίνημα και ακριβώς αυτός ο συνδυασμός είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να δυσκολέψει την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων, μπορεί να αποκρούσει αντιλαϊκές επιθέσεις, μπορεί να γίνει πόλος συσπείρωσης δυνάμεων, ν' αποσπάσει κατακτήσεις, να κρατήσει την ελπίδα των λαϊκών στρωμάτων ζωντανή».

Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Είναι κόμματα του κεφαλαίου, της πλουτοκρατίας. Η πολιτική τους καθορίζεται από την πολιτική του κεφαλαίου. Δε θέλουν και δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Σήμερα και τα δύο κόμματα, ανεξάρτητα από τις διαφορές στη συνθηματολογία τους, υπόσχονται καθαρά την εξασφάλιση της συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου. Οι θέσεις και τα προγράμματά τους είναι καθαρά, είναι ταξικά, στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, στηρίζουν το κεφάλαιο. Γι' αυτό ακριβώς αυτές οι πολιτικές είναι επικίνδυνες για το λαό και τη νεολαία, είναι αντιδραστικές και βάρβαρες».

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης
Απευθυνόμενος σε όσους προβληματίζονται και ταλαντεύονται ανάμεσα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, είπε: «Οι αγρότες της Θεσσαλίας ας ξανασκεφτούν τις θέσεις που ανέπτυξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ στην Καρδίτσα για το αποπροσανατολιστικό παραμύθι της βελτίωσης της ΚΑΠ. Και ας πάρουν θέση απέναντι στην πρόταση για "ένα νέο πλαίσιο της ΚΑΠ", με βάση τις εμπειρίες τους από τις προηγούμενες αναθεωρήσεις. Αλήθεια, δεν έχουν ακούσει τίποτα στον ΣΥΝ για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς από την εφαρμογή της ΚΑΠ, ή πιστεύουν ότι, υιοθετώντας τον όρο μικρομεσαίοι αγρότες, θα γίνουν καλύτεροι διαπραγματευτές; Μα, αυτοί με τους οποίους θέλουν να διαπραγματευτούν, αυτό που επιζητούν είναι το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Για άλλη μια φορά θα το τονίσουμε: Δεν μπορεί να είσαι και με την ευρωπαϊκή καπιταλιστική ολοκλήρωση και με τα συμφέροντα του μικρομεσαίου αγρότη, του μικρού επιχειρηματία και πολύ περισσότερο με τα συμφέροντα του εργάτη και της εργάτριας.

Οσοι ταλαντεύονται ανάμεσα στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ας ξαναδούν τις αντιδραστικές και πολλές φορές επικίνδυνες θέσεις του ΛΑ.Ο.Σ. του κ. Καρατζαφέρη και τα ψεύτικα φιλολαϊκά λόγια του. Αν είναι τόσο φιλολαϊκός γιατί καταψήφισε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος, που μεταξύ άλλων προέβλεπε κατάργηση του ΦΠΑ σε μια σειρά προϊόντα πλατιάς κατανάλωσης, σε είδη διατροφής, εκπαίδευσης και υγείας, κατάργηση των διοδίων σε όλο το οδικό δίκτυο. Γιατί καταψήφισε την πρόταση του ΚΚΕ που ζητούσε την κατάργηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης για τους αγρότες;

Ας προσέξουν τις σκόπιμα νεφελώδεις προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων και τη συνειδητά αταξική θέση προσέγγισης των ζητημάτων που αφορούν το περιβάλλον και το μοίρασμα των ευθυνών εξίσου στο λαό και το μεγάλο κεφάλαιο. Ας σκεφτούν γιατί επιτέθηκαν, με χυδαίο τρόπο, στους Ελληνες αγρότες, καταγγέλλοντας ότι παράγουν και ταΐζουν τον κόσμο δηλητήριο; Μήπως επειδή οι αγρότες της Ελλάδας δεν είναι όλοι μεγαλοκαπιταλιστές παραγωγοί;».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ