Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Κριτήριο ψήφου η ταξική θέση του καθενός

Σε εργάτες από τον κλάδο του Μετάλλου μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας σε εργοστάσια του Αλιβερίου

Από παλιότερη συζήτηση με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕΚ
Από παλιότερη συζήτηση με τους εργάτες της ΒΙΟΜΕΚ
Στα εργοστάσια Μετάλλου ΒΙΟΜΕΚ και ΒΙΔΟΜΕΤ στην περιοχή του Αλιβερίου βρέθηκε χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Μιλώντας στους εργαζόμενους για τις εκλογές και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, ο Γ. Μαρίνος σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι εφοπλιστές, οι μεγαλέμποροι και τα άλλα τμήματα της πλουτοκρατίας έχουν τα δικά τους κόμματα. Δεν έχουν πρόβλημα αν θα είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και με τους δύο έκαναν και θα κάνουν τη δουλειά τους, αυξάνουν τα κέρδη τους, ισχυροποιούν τη δύναμή τους. Γυρίστε την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, στις ψευτοϋποσχέσεις, απαντήστε με αξιοπρέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Καθένας που αγανακτεί με την πολιτική της ανεργίας, της εντατικοποίησης, της λιτότητας, της φτώχειας, που ταλαιπωρείται και καταξοδεύεται για τα προβλήματα της Υγείας και τη μόρφωση των παιδιών του, καθένας που βιώνει τα προβλήματα των εργατικών - λαϊκών οικογενειών πρέπει να πει: Φτάνει πια, μας κοροϊδεύετε πολλά χρόνια, μας κάψατε, και να τους δώσει αποφασιστική απάντηση με ψήφο στο ΚΚΕ.

Το ΚΚΕ παλεύει καθημερινά για όλα τα προβλήματα, παλεύει με κριτήριο τις εργατικές - λαϊκές ανάγκες. Συγκρούεται με το μεγάλο κεφάλαιο, με την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, απαιτεί ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, δωρεάν Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, εναντιώνεται στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Είναι σταθερή, αξιόπιστη, ανυποχώρητη πολιτική δύναμη που βλέπει μπροστά και μάχεται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Γι' αυτό το πολεμούν, γι' αυτό το συκοφαντούν οι ορκισμένοι εκπρόσωποι του κεφαλαίου, οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού.

Σκεφτείτε καλά ότι κάθε επίθεση στο ΚΚΕ είναι επίθεση στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, στα συμφέροντα του λαού, αυτό φαίνεται καθημερινά, αυτό επιβεβαιώνεται από την ιστορική πείρα. Γι' αυτό χρειάζεται τώρα να κρίνετε με κριτήριο την ταξική σας θέση, να στηρίξετε το ΚΚΕ στις εκλογικές μάχες, να βγει δυνατό για να μπορέσει με τη μεγαλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα να ανταποκριθεί στην αναμέτρηση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, μαζί με εσάς, στο ίδιο μετερίζι».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ