Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ο ΣΥΡΙΖΑ και η φοροδιαφυγή...

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΥΓΗ σχολίασαν δηλητηριωδώς την απάντηση που έδωσε η Αλ. Παπαρήγα σχετικά με τη φοροδιαφυγή, ξεκόβοντας ένα απόσπασμα, το εξής: «Γιατί να φοροδιαφύγει ο Λάτσης και ο Βαρδινογιάννης; Αφού έχει αμύθητα κέρδη. Αφού έχει επιχειρήσεις παντού, σε όλο τον κόσμο. Ο,τι θέλει δηλώνει στην Ελλάδα ή θα δηλώνει ένα μέρος στην Ελλάδα», φράση που διατύπωσε η Αλέκα Παπαρήγα στη συνέντευξη στη ΔΕΘ. Διαφωνούν και καλά κάνουν. Και σε χτεσινό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ αναφέρουν, διαστρεβλώνοντας την παραπάνω θέση: «ΚΚΕ: Δεν φοροδιαφεύγουν Λάτσης και Βαρδινογιάννης». Και συμπληρώνει παρακάτω η ΑΥΓΗ: «Αυτές οι απόψεις της κ. Παπαρήγα εκπλήσσουν διότι είναι σε αντίφαση με τη βασική της θέση, ότι το κεφάλαιο επιδιώκει όλο και περισσότερα κέρδη - ποιος είπε ότι το ΚΚΕ δεν αλλάζει θέσεις: Ισως η εκλογική περίοδος επιβάλλει να υπάρχει και μια "κατανόηση" προς τα αφεντικά». Θα τους λέγαμε ότι πάει πολύ να μιλάνε έτσι οι ευρωλάγνοι που πασχίζουν να μεταμορφώσουν τα αφεντικά σε αγγελούδια.

Αλλά ας πάμε και στην ουσία που τους πονάει γι' αυτό ψάχνουν τέτοια τερτίπια. Αλλωστε πώς να δικαιολογήσουν το κλάμα τους για το ΠΑΣΟΚ που δεν αποδέχεται το δικό τους μείγμα διαχειριστικής πολιτικής;

Γιατί η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - όπως και του ΠΑΣΟΚ - είναι: «αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου μέσα από ένα δίκαιο, απλό και αναλογικό φορολογικό σύστημα» και «ανάγκη εξοικονόμησης πόρων από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ