Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... και οι εντυπώσεις

Πρόκειται για μια πολιτική πρόταση που γίνεται πριν τις εκλογές του 2009, όταν:

  • Το 2002 το ΠΑΣΟΚ μείωσε το φορολογικό συντελεστή των κερδών των επιχειρήσεων από το 40% στο 35%.
  • Η ΝΔ μείωσε ακόμα περισσότερο αυτό το συντελεστή και τον έφτασε στο 25%. Κάτι που αποτελεί προγραμματική δέσμευση και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θέσπισαν μια σειρά φοροαπαλλαγές σε επενδύσεις του μεγάλου κεφαλαίου στο πλαίσιο της στήριξης της ανταγωνιστικότητας.
  • Οι μισθοί των εργατών - από την ίδια πολιτική που φοροαπαλλάσσει το κεφάλαιο και έρχεται τώρα να μιλήσει για φοροδιαφυγή - μειώνονται.
  • Σε συνθήκες οικονομικής κρίσης - στο πρώτο εξάμηνο του 2009 - τα κέρδη τους έφτασαν τα 3 δισ. ευρώ. Και την ίδια περίοδο το μεροκάματο του εργάτη είναι 33 ευρώ και ο κατώτερος μισθός 740 ευρώ.

Μπορεί, βεβαίως, και κάποιοι μεγάλοι επιχειρηματίες να φοροδιαφύγουν, αλλά γιατί να διακινδυνεύσουν μ' αυτόν τον τρόπο να χάσουν τα άλλα προνόμια γενναίας χρηματοδότησής τους; Αλλά η πρεμούρα του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «Αυγής» άλλη είναι. Επειδή δεν αντιπαλεύουν τον καπιταλισμό, θέλουν τους υπουργούς να μην υποκύπτουν στα αφεντικά. Γι' αυτό και στο σχόλιο αναφέρουν πληροφορία ότι κάποτε υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ έστειλε να ελέγξουν έναν επιχειρηματία, και τον εξανάγκασαν σε παραίτηση. Τόσο αριστεροί οι του συστήματος της ΕΕ...

Για ποια φοροδιαφυγή μιλούν λοιπόν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό που προτείνουν είναι απλά μια θέση εντυπωσιασμού. Με τέτοιες προτάσεις τρίβει τα χέρια του το μεγάλο κεφάλαιο και τα «αφεντικά» που λέει και η ΑΥΓΗ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ