Σάββατο 12 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Φροντίδα για τα κέρδη

Για το περιβάλλον έχουμε μια αμφιβολία, για τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, όμως, αναμφίβολα νοιάζονται οι «Οικολόγοι - Πράσινοι», οι οποίοι εκμεταλλεύονται τα τεράστια περιβαλλοντικά προβλήματα - προϊόν της ασυδοσίας του μεγάλου κεφαλαίου, για να ζητήσουν την επίλυσή τους με την ...ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου! Σε χτεσινή τους ανακοίνωση, με αφορμή την καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα τοξικά απόβλητα, σημειώνουν σαν «μόνη μακροπρόθεσμη λύση» το «μπούκωμα» του κεφαλαίου με ζεστό χρήμα για να στραφεί αυτό σε «καθαρή παραγωγή»!

Αναφέρουν συγκεκριμένα: «Η μόνη μακροπρόθεσμη λύση είναι οι επενδύσεις πόρων για στροφή της βιομηχανίας σε καθαρή παραγωγή, με αλλαγές στην παραγωγική διαδικασία» και θέτουν ως στόχο τους «μια πράσινη ατζέντα, η οποία θα ωφελήσει όχι μόνο το περιβάλλον και την κοινωνία, αλλά συγχρόνως θα αναζωογονήσει την οικονομία, δημιουργώντας πολλές νέες πράσινες θέσεις εργασίας».

Εχει κολλήσει η γλώσσα τους στην «πράσινη οικονομία», και του ΠΑΣΟΚ, και του ΣΥΡΙΖΑ, και των «Οικολόγων - Πράσινων». Σαν να είναι το φάρμακο διά πάσαν νόσον και όχι ένα ακόμα πεδίο - «παρθένο» και, άρα, πολλά υποσχόμενο - για να αντλήσει κέρδη το κεφάλαιο. Και όπου υπάρχουν κέρδη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο, ούτε εργασιακά δικαιώματα, ούτε και κανένας σεβασμός στον άνθρωπο και στο περιβάλλον που αυτός ζει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ