Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 11 Σεπτέμβρη 2009 - αριθ. φύλλου: 10472

ΠΑΙΔΕΙΑ
Με σοβαρές ελλείψεις το άνοιγμα των σχολείων

Με τις χρόνιες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές ανοίγουν σήμερα τα σχολεία. Παρέμβαση για το σοβαρότατο πρόβλημα της «νέας γρίπης» από το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών.


ΣΕΛ.  13  -  14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Επιχείρηση ποινικοποίησης των μαθητικών αγώνων

Σέρνονται στα δικαστήρια μαθητές του 4ου Ενιαίου Λυκείου Ιωαννίνων για τη συμμετοχή τους στις μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις πριν από δύο χρόνια, διεκδικώντας μια καλύτερη Παιδεία.


ΣΕΛ.  14

ΝΑ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ από το παραμύθι της ακυβερνησίας

Στους εργαζόμενους της φαρμακευτικής εταιρείας «ΒΙΑΝΕΞ» μίλησε, χτες, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Ενα μεγάλο μέρος του λαού θα φτάσει στην κάλπη με το βάρος εκβιαστικών και τρομοκρατικών διλημμάτων, με το παραμύθι της ακυβερνησίας. Τέτοιοι εκβιασμοί εκπορεύονται από τα αστικά επιτελεία. Η χώρα βεβαίως θα κυβερνηθεί, γιατί την εξουσία την έχει η αστική τάξη, που για να βγάζει τα κέρδη της θα φτιάξει κυβέρνηση. Υπάρχουν και άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου να «τσοντάρουν». Αλλά είτε η ΝΔ είναι πρώτη, είτε το ΠΑΣΟΚ, ο συσχετισμός θα είναι αρνητικός. Τι μπορεί να γίνει; Τα δύο εκατομμύρια κόσμου που ήταν αντίθετα σε ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και δεν ψήφισαν στις ευρωεκλογές γιατί δεν ήθελαν να τους δώσουν την ψήφο - μέσα εκεί ήταν και ψηφοφόροι οι οποίοι είχαν ψηφίσει το ΚΚΕ ή ήθελαν να ψηφίσουν το ΚΚΕ - να πάνε στην κάλπη, με βάση την πείρα και τη συνείδησή τους, να τους καταψηφίσουν. Εάν όλοι αυτοί που εκτιμούν το ρόλο του ΚΚΕ, τη μαχητικότητα, τη συνέπεια, την καθαρότητά του - ανεξάρτητα εάν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις - ψηφίσουν, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι «κάτω ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πιο δυνατό το ΚΚΕ». Και ο λαός ως σύνολο - ανεξαρτήτως εάν όλοι ψήφισαν ΚΚΕ - θα έχει πετύχει μια πρώτη νίκη.


ΣΕΛ.  6  -  7

35ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ» / ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Χιλιάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ και της ΚΝΕ

Χιλιάδες αντάμωσαν χτες βράδυ στο μεγάλο ραντεβού της Νεολαίας του ΚΚΕ, στο 35ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».Χιλιάδες έδωσαν το «παρών» στο αγωνιστικό προσκλητήριο, που καλεί σε συστράτευση με το ΚΚΕ στους αγώνες και στην κάλπη. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16  -  17

Κοροϊδεύουν

Το ΠΑΣΟΚ «κατηγορεί» τη ΝΔ ότι δε χτύπησε τη φοροδιαφυγή. Και οι δυο μιλούν για την αντιμετώπισή της. Υπάρχει και τέτοιο πρόβλημα, αλλά για τα ελλείμματα και τα άδεια ταμεία το κύριο πρόβλημα είναι οι φοροαπαλλαγές των μονοπωλιακών ομίλων και το τζάμπα χρήμα που τους δίνουν μέσω αναπτυξιακών νόμων, μεγάλων έργων, ΣΔΙΤ, ΕΣΠΑ κλπ. Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι θα φορολογήσει τους μετόχους των επιχειρήσεων. Θα φορολογήσει τα κέρδη που δεν επενδύονται, δε θα φορολογήσει αυτά που επενδύονται, για να «πιέσει» για επενδύσεις. ΝΔ - ΠΑΣΟΚ έχουν στο πρόγραμμά τους μείωση της φορολογίας κεφαλαίου στο 25%. Το ΠΑΣΟΚ μιλά ταυτόχρονα για γενναίες χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις επιχειρήσεων στην «πράσινη οικονομία». Επομένως μπορεί να φορολογήσει τους μετόχους, αν το κάνει βεβαίως, αλλά θα τα επιστρέφει πολλαπλάσια στους επιχειρηματικούς ομίλους δίνοντας τζάμπα χρήμα για επενδύσεις και μεγάλα κέρδη. Δε μιλούν καθόλου φυσικά για κατάργηση έμμεσων φόρων στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και του ΦΠΑ. Αυτό θα ανακούφιζε το λαό. Κοροϊδεύουν λοιπόν. Γι' αυτό ριζική αποδυνάμωση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ισχυρό ΚΚΕ!




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ