Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΑΡΙΣΑ
Γόνιμος προσυνεδριακός διάλογος

Με επιτυχία έγινε η σύσκεψη φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, όπου μίλησε ο Σπ. Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος

Σε «βήμα» γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου εξελίχτηκε η σύσκεψη φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, που έγινε στη Λάρισα, ενόψει του 16ου Συνεδρίου του Κόμματος. Τις Θέσεις του ΚΚΕ παρουσίασε ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Ηταν μία από τις πολλές συσκέψεις που έγιναν και πρόκειται να γίνουν και στο Νομό Λάρισας στα πλαίσια του προσυνεδριακού διαλόγου, προκειμένου να συζητηθούν οι προτάσεις και οι Θέσεις του ΚΚΕ με όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, που συμμετείχαν στη σύσκεψη, δήλωσαν ότι θέλουν και μπορούν να αποτελέσουν ένα «ζωντανό» κομμάτι αυτού του διαλόγου και να συμβάλουν στη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης που προτείνει το ΚΚΕ. Το απέδειξαν με τις ουσιαστικές και μεστού περιεχομένου παρεμβάσεις τους για βασικά προβλήματα που αφορούν στην ελληνική κοινωνία, για τις εξελίξεις σε διεθνές επίπεδο, με τις ερωτήσεις που υπέβαλαν σχετικά με τους στόχους που θέτουν οι κομμουνιστές μέσα από το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και τους τρόπους υλοποίησής τους. Το ενδιαφέρον, μάλιστα, που έδειξαν για την πορεία του προσυνεδριακού διαλόγου και των εργασιών του Συνεδρίου ήταν μεγάλο.

Ανάμεσά τους, πολλοί ήταν αυτοί, που τόνιζαν ότι πρέπει να ληφθούν και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες, όπως αυτή της σύσκεψης, για να έχουν τη δυνατότητα της άμεσης και πιο συχνής επικοινωνίας και επαφής με τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ που πρέπει να γίνουν αντικείμενο συζήτησης σε κάθε σπίτι, σε κάθε συνοικία, σε κάθε χωριό, σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ο Σπύρος Χαλβατζής

«Η πορεία μας προς το 16ο Συνέδριο δεν αφορά μόνο τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Θεωρούμε ότι πρέπει να συζητήσουμε, και το 'χουμε ανάγκη αυτό, τη βασική μας πρόταση με πολλούς, περισσότερους ανθρώπους» τόνισε στην εισηγητική ομιλία που έκανε στη σύσκεψη ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Και πρόσθεσε: «Να συζητήσουμε με ανθρώπους οι οποίοι ανησυχούν, προβληματίζονται, ανθρώπους οι οποίοι παίρνουν μέρος στα κοινωνικά δρώμενα, αλλά και με άλλους ανθρώπους, οι οποίοι μπορεί να μην είναι δραστήριοι στο κοινωνικό γίγνεσθαι σήμερα, ωστόσο, όμως, έχουν μία διάθεση, έχουν μία θέληση για κάτι τέτοιο. Κι αναπτύσσεται αυτή η δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Και σε συναντήσεις τέτοιου χαρακτήρα, αλλά και σε συσκέψεις, σε παρέες, σε μικρές συναντήσεις σε σπίτια, κάνοντας μια προσπάθεια ν' απαντήσουμε σε ερωτήματα, σε προβληματισμούς, ή αν θέλετε να ενώσουμε ανησυχίες και προβληματισμούς μας μαζί με πολλών άλλων ανθρώπων για να δούμε πώς καλύτερα θα συμβάλουμε ως ΚΚΕ στη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης».

Συνεχίζοντας ο Σπύρος Χαλβατζής τόνισε: «Πιστεύουμε ότι μέχρι το Συνέδριό μας θα κατατεθούν πλούσιες προτάσεις, αντιρρήσεις, κριτικές, συμπληρωματικές παρατηρήσεις. Ολα αυτά φιλοδοξούμε να τα πάρουμε υπόψη μας, ώστε να βγούμε μετά τις 17 του Δεκέμβρη πιο ώριμοι, πιο δυνατοί και να 'μαστε και περισσότερο αποτελεσματικοί στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Μ' αυτή την πρότασή μας καλούμε ως Κόμμα το λαό να πάρει στα χέρια του την πορεία του τόπου, το ίδιο το μέλλον του. Να δημιουργήσει με την ίδια την πάλη του τη λαϊκή οικονομία, για τη λαϊκή ευημερία. Αυτή ακριβώς την πρόταση θέλουμε να συζητήσουμε και σήμερα μαζί σας. Θεωρούμε ότι η ρεαλιστική απάντηση στα οξυμένα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού λαού είναι η λαϊκή οικονομία. Και αυτό αποτελεί σήμερα μια αναγκαιότητα». Και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Τα καθημερινά πιεστικά προβλήματα, τα οποία ζει ο λαός μας, προκύπτουν από την εφαρμοζόμενη πολιτική, η οποία αποφασίζεται στις Βρυξέλλες, στην ΕΕ, εφαρμόζεται στη χώρα μας σήμερα από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αλλά στηρίζεται απ' όλες τις δυνάμεις οι οποίες αποδέχονται την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική της ΟΝΕ, αποδέχονται τη λογική της Νέας Τάξης. Θεωρούμε ότι η αντίθεση με τα συμφέροντα των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, η ιδέα της λαϊκής εξουσίας, της λαϊκής οικονομίας, μπορεί να γίνει ένας παράγοντας ενότητας και συσπείρωσης δυνάμεων που έχουν εκτός από την κοινή θέληση δράσης και διαφορές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ