Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΑΚΑΤΑΝΟΜΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΔΡΩΝ
Εισηγήσεις για απόρριψη τριών ενστάσεων

Την απόρριψη και τριών ενστάσεων που έχουν ως θέμα την ανακατανομή των εδρών, (η λεγόμενη εξομάλυνση) πρότειναν χτες το βράδυ οι εισηγητές στη συνεδρίαση του Εκλογοδικείου.

Οι ενστάσεις στρέφονταν κατά των βουλευτών Β. Οικονόμου (ΠΑΣΟΚ, υπόλοιπο Αττικής), Ι. Βαϊνά (ΠΑΣΟΚ, νομός Αχαΐας) και Ν. Γκατζή (ΚΚΕ, νομός Μαγνησίας). Οι ενστάσεις κατατέθηκαν αντίστοιχα από τους αναπληρωτές βουλευτές Αθ. Μπούρα, Δ. Κατσικόπουλο και Γ. Σούρλα.

Ειδικότερα, για την ένσταση του Γ. Σούρλα κατά του βουλευτή του ΚΚΕ Ν. Γκατζή η σύμβουλος επικρατείας Μ. Καραμανώφ πρότεινε να απορριφθεί ως αβάσιμη. Ο Γ. Σούρλας με την ένστασή του ζητάει να ακυρωθεί ως εσφαλμένη η απόφαση της Ανώτατης Εφορευτική Επιτροπής, σύμφωνα με την οποία κατά την πρώτη κατανομή παραχωρήθηκε στο νομό Μαγνησίας μία έδρα από τη ΝΔ στο ΚΚΕ, την οποία κατέλαβε ο Ν. Γκατζής.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκαν χτες οι αποφάσεις του Εκλογοδικείου που αφορούσαν ενστάσεις κατά των βουλευτών Γ. Δασκαλάκη, Ευτ. Διαμαντάκη και Ελ. Τζιόλα (όλοι του ΠΑΣΟΚ). Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου και οι τρεις βουλευτές διατηρούν τις έδρες τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ