Πέμπτη 26 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Επικίνδυνα ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΜΕΤΡΑ για το λαό

Οι αλλαγές και στην Υγεία εντάσσονται στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων σε τομείς στρατηγικής σημασίας και κοινωνικής πολιτικής, με κατεύθυνση ανατροπής των όποιων κατακτήσεων των εργαζομένων, τόνισε στην εισήγησή του, σε ημερίδα του ΚΚΕ χτες, ο ΣπύροςΣτριφτάρης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Η κυβέρνηση, με τη συνειδητή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα, ορισμένα από τα οποία είναι: Μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, τεχνολογικό, μηχανολογικό και ιατρικό εξοπλισμό. Ελλείψεις σε κλίνες και κλινικές, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται οι λίστες αναμονής. Πολυκερματισμός της όποιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ανυπαρξία Προληπτικής και Σχολικής Ιατρικής. Ελλειψη υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς. Ενίσχυση των φαινομένων διαφθοράς, άθλιος ξενοδοχειακός εξοπλισμός.

Ολα αυτά σπρώχνουν τον εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα και για το λόγο αυτό το ΚΚΕ επισημαίνει ότι ο δημόσιος τομέας δουλεύει για τον ιδιωτικό. Ταυτόχρονα, αυξάνεται η ζήτηση υπηρεσιών υγείας, αφού η επιστήμη και η τεχνική επιτρέπουν σήμερα καλύτερη διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία, ενώ τα μέτρα είναι στενά δεμένα με την κατεδάφιση του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org