Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΩΠΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ είναι χρέος στα παιδιά μας

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ξεσηκωθούν. Τώρα, πριν είναι αργά. Είναι χρέος μας για να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερες μέρες

Φαίνεται πως η μόρφωση στο σημερινό σχολείο είναι μέσο πολιτικής χειραγώγησης παιδιών και εφήβων, για να δημιουργεί συνειδήσεις υποταγμένες στην εκμετάλλευση και όχι ελεύθερα σκεπτόμενους ανθρώπους. Και χρησιμοποιείται ως εργαλείο η διαστρέβλωση της Ιστορίας κάνοντας το μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο επικίνδυνο, προάγοντας τη βαρβαρότητα και το σκοταδισμό.

Τέτοιο είναι το παράδειγμα της διδασκαλίας από καθηγήτρια σε Γυμνάσιο της Ηλιούπολης, στην Ιστορία. Στο κεφάλαιο για την οικονομική κρίση του 1929, δίδαξε την... εξίσωση του κομμουνισμού με το φασισμό και το ναζισμό (!) μέσα από ένα χειρόγραφο φυλλάδιο που μοίρασε στους μαθητές της. Χυδαίος αντικομμουνισμός και μεγάλα ψέμματα, ως ιστορική αλήθεια... Τι και αν η κρίση οδήγησε σε πόλεμο ανάμεσα στα τότε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη. Τι και αν οι κομμουνιστές στην Ελλάδα ήταν μπροστάρηδες στην απελευθερωτική πάλη του λαού στην περίοδο της χιτλερικής κατοχής, έδωσαν χιλιάδες νεκρούς για μια Ελλάδα λεύτερη, γράφοντας το Επος της Αντίστασης, όπως και σε όλο τον κόσμο. Η καθηγήτρια διδάσκει την ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ως «αντικειμενική αλήθεια» και όχι την πραγματική Ιστορία. Διδάσκει τη σκλαβιά. Αυτό θέλει το αστικό κράτος, η κυβέρνηση, τα κόμματα του κεφαλαίου.

Ως πού θα φτάσει αυτή η κατάντια; Θα βάλουν πλάτη οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, το κίνημά τους, για να σταματήσει αυτό το έγκλημα; Εχουν χρέος. Μαζί με τους εργαζόμενους γονείς που παλεύουν για καλύτερη ζωή, ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org