Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απαράδεκτο μπόλιασμα στα μυαλά των παιδιών

Το παράδειγμα της Ηλιούπολης δεν είναι το μοναδικό. Σε μια σειρά σχολεία παρουσιάζεται με ένταση το φαινόμενο καθηγητές να προσπαθούν να μπολιάσουν τα μυαλά των παιδιών με αντικομμουνισμό. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σπεύδουν να ενισχύσουν την επίθεση στις νεανικές συνειδήσεις διάφορα στελέχη και επιρροές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ. Δεν είναι τυχαίο ότι ο αντικομμουνισμός εντείνεται μέρα με τη μέρα, όσο εντείνεται η ταξική πάλη, όσο διευρύνεται η απήχηση του ΚΚΕ στους νέους, στους εργαζόμενους, στο λαό.

Εκπαιδευτικοί, από εκείνους που δε σέβονται, ούτε τιμούν τον παιδαγωγικό τους ρόλο, αποκρύπτουν τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού σε όλους τους τομείς, διαστρεβλώνουν την αλήθεια και επιδίδονται στο «χάψε παιδί μου ψέματα». Αναφέρουμε ορισμένα ακόμα παραδείγματα:

1o EΛ Πετρούπολης: Φιλόλογος που πρόσκειται στο ΣΥΝ προπαγάνδισε την αντισοβιετική και αντισταλινική θεατρική παράσταση «Rock 'n Roll» μοιράζοντας μάλιστα διαφημιστικά φυλλάδια της παράστασης μέσα στο σχολείο και έκλεισε ραντεβού με τους μαθητές της Β' τάξης (εκτός σχολικού ωραρίου) να τη δουν.

Στο ίδιο σχολείο εκπαιδευτικός, συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ, κατά καιρούς, και ιδιαίτερα ενόψει πανεργατικών απεργιών, παπαγαλίζει τις ατάκες του Πάγκαλου, λέει ότι το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ πάνε πάντα μόνα τους, είναι «απαρχαιωμένο Κόμμα, με συντηρητικές αντιλήψεις».

Και οι δύο καθηγητές παραδίδουν στη συνέχεια «μαθήματα δημοκρατίας» αφού, σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, όταν προσπαθούν μέλη της ΚΝΕ να απαντήσουν, τους αντιμετωπίζουν είτε λέγοντάς τους ότι «είσαι κολλημένος, δε κουβεντιάζω μαζί σου», είτε «κόβουν» την κουβέντα που οι ίδιοι ξεκίνησαν «πολλή ώρα χάσαμε, πάμε να κάνουμε μάθημα» .

3ο ΕΛ Πετρούπολης: Καθηγητής απαγόρευσε σε μαθητή - μέλος της ΚΝΕ να διακινήσει τον «Οδηγητή», λέγοντας ότι απαγορεύονται εφημερίδες και έντυπα μέσα στο σχολείο. Το ίδιο βέβαια δεν ισχύει για τα αντικομμουνιστικά φυλλάδια, παντός τύπου, τις επιχειρήσεις, τους χορηγούς και τους προπαγανδιστές της ΕΕ.

ΕΠΑΛ Πετρούπολης: Καθηγήτρια στο μάθημα Οικονομικών, ενώ μιλούσε σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του καπιταλισμού, αναφέρθηκε στα... «εγκλήματα του Στάλιν» και στην ...«έλλειψη δημοκρατίας στη Σοβιετική Ενωση».

4ο ΕΛ Πετρούπολης: Φιλόλογος που πρόσκειται στο ΣΥΝ κάνει επανειλημμένα αντικομμουνιστικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια του μαθήματος, μιλώντας περί «κόκκινου φασισμού», «δολοφονίες του Στάλιν», ...απαγορεύσεις στη Σοβιετική Ενωση που «ούτε να πεις ελεύθερα τη γνώμη σου δε μπορούσες».

5ο ΕΛ Βύρωνα: Την περασμένη Πέμπτη στο μάθημα Ιστορίας στη Γ' Λυκείου η καθηγήτρια, η οποία πρόσκειται στον ΣΥΝ, πρόβαλε το αντικομμουνιστικό ντοκιμαντέρ του Π. Τσίμα για τον Αρη Βελουχιώτη, που ούτε λίγο ούτε πολύ αφήνει αιχμές ότι «τον έφαγε το ΚΚΕ». Το σχόλιο της καθηγήτριας ήταν «βλέπετε τι κάνουν οι κακές παρέες», εννοώντας το ΚΚΕ, ενώ κατά καιρούς μιλάει για «τα εγκλήματα του Στάλιν» και αναφέρεται στο «πόσο κολλημένο είναι το ΚΚΕ. Εχω περάσει από 'κει και τα ξέρω». Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ένας φιλόλογος, που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ, λέγοντας τα περί δολοφονιών του Στάλιν.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org