Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΤΙΔΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αντιπαλεύουμε κάθε αντικομμουνιστική επίθεση και προπαγάνδα

Καταγγελία του απαράδεκτου αντικομμουνιστικού κρούσματος σε σχολείο της Ηλιούπολης

Καταγγέλλουμε το κρούσμα αντικομμουνισμού στην ώρα του σχολικού μαθήματος από την εκπαιδευτικό φιλόλογο στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης Κακαρίδου Λεμονιά, που στο μάθημα της Ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου εξίσωσε τον κομμουνισμό με το φασισμό - ναζισμό, παραχαράσσοντας την πραγματική ιστορία, κατασυκοφαντώντας τους λαϊκούς αγώνες και το σοσιαλισμό. Ταυτίζοντας το γέννημα του καπιταλισμού, φασισμό - ναζισμό, με τον κομμουνισμό, με την ηρωική Σοβιετική Ενωση και το λαό της, που έδωσαν αμέτρητα θύματα στον αγώνα ενάντια στο φασισμό. Είναι απαράδεκτο μέσα στο μάθημα, εκεί που θα έπρεπε να μορφώνεται και να διαπαιδαγωγείται ο νέος άνθρωπος, να γίνεται τέτοια επικίνδυνη αντικομμουνιστική επίθεση.

Στο πλαίσιο του μαθήματος για την περίοδο του μεσοπολέμου και τις πολιτικές διαστάσεις της οικονομικής κρίσης του 1929, ξεκινώντας από το αντιεπιστημονικό βιβλίο ιστορίας της Γ΄ Γυμνασίου, προχώρησε τον αντικομμουνισμό παραπέρα μοιράζοντας στους μαθητές κείμενο στο οποίο ταυτίζει τον κομμουνισμό με το φασισμό σαν προσπάθειες του «ολοκληρωτισμού» όπως λέει να αμφισβητήσει τη δημοκρατία, προσπάθειες που γίνονται σε περιόδους κρίσης. Μιλάει για αυταρχική εξουσία των λίγων στη Σοβιετική Ενωση, διώξεις αντιφρονούντων, για «πατερούλη Στάλιν» κλπ., θυμίζοντας την άθλια αντικομμουνιστική ρητορική των κάθε λογής απολογητών του καπιταλισμού.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε να οξύνεται η αντικομμουνιστική εκστρατεία στην Ευρώπη και στη χώρα μας, που σκοπό έχει να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις κυρίως νέων ανθρώπων. Με καλοστημένα προγράμματα και στα σχολεία με την περιβόητη «άνοιξη της Ευρώπης», που εξωραΐζει την ιμπεριαλιστική ΕΕ και καλλιεργεί τον αντικομμουνισμό στα αγνά μυαλά των μαθητών. Σε κάθε περίπτωση οργανώνεται από την ίδια την αστική τάξη, από τους κεφαλαιοκράτες. Από αυτούς που εκμεταλλεύονται τη δουλειά και το μόχθο των πολλών για να θησαυρίζουν.

Οι εκμεταλλευτές - καπιταλιστές ανησυχούν για το ότι σε συνθήκες κρίσης όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι και νέοι, βλέποντας τα αδιέξοδα του καπιταλισμού, αναζητούν την προοπτική, ακούνε την πρόταση του ΚΚΕ για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Θέλουν να ρίξουν λάσπη στα οράματα του σοσιαλισμού - κομμουνισμού ώστε να εμποδίσουν το λαϊκό κόσμο να παλέψει για μια άλλη κοινωνία, να του σπείρουν την απογοήτευση, το συμβιβασμό με μια ζωή χωρίς δικαιώματα.

Δε θα τα καταφέρουν. Οι κομμουνιστές δε θα σταματήσουμε να αντιπαλεύουμε κάθε αντικομμουνιστική επίθεση και προπαγάνδα. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε το σοσιαλισμό που γνωρίσαμε, όπου οι εργαζόμενοι είχαν ζήσει πρωτόγνωρες κατακτήσεις και την προοπτική του ως μονόδρομο για τους λαούς. Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τη δράση για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του νεολαιίστικου και λαϊκού κινήματος.

Ο αντικομμουνισμός αφορά κάθε προοδευτικό λαϊκό άνθρωπο, στρέφεται ενάντια στα δικαιώματά του. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να μη γίνονται φερέφωνα της πολιτικής του ιμπεριαλισμού στα σχολεία, αλλά να πρωτοστατήσουν στην προώθηση της ιστορικής αλήθειας. Καλούμε τους εργαζομένους, τους νέους να απαντήσουν στην αντικομμουνιστική επίθεση, καταδικάζοντας τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, ενισχύοντας το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ώστε να βάλουμε μεγαλύτερα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική, να ανοίξουμε το δρόμο σε έναν τρόπο ανάπτυξης σε όφελος του λαού και όχι των μονοπωλίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ