Πέμπτη 16 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ο αντικομμουνισμός δε θα περάσει!

Η Οργάνωση Αθήνας της ΚΝΕ καταγγέλλει την αντικομμουνιστική πρακτική και επίθεση που εξελίσσεται εκ μέρους καθηγήτριας στο 3ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, η εν λόγω καθηγήτρια Ιστορίας μοίρασε στην τάξη της Γ' Γυμνασίου χειρόγραφο φυλλάδιο σημειώσεων με τίτλο «Πολιτικές διαστάσεις της κρίσης του 1929 - Οι ολοκληρωτισμοί», στο οποίο παρουσιάζονται τα «κοινά σημεία φασισμού - ναζισμού - σταλινισμού». Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, που αναμφισβήτητα αγγίζει και απασχολεί τους μαθητές ως μέλη της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, η καθηγήτρια βρίσκει ευκαιρία να ξεδιπλώσει το αντικομμουνιστικό της μένος. Οπως σημειώνει και η ίδια στο φυλλάδιό της, «η οικονομική κρίση οδηγεί στην αμφισβήτηση της δημοκρατίας κι από εκεί οδηγούμαστε στο σταλινισμό, στο φασισμό, στο ναζισμό»!!! Χρησιμοποιώντας απαράδεκτες εκφράσεις, του τύπου «Πατερούλης Στάλιν»(!), η καθηγήτρια επιχειρεί να εξισώσει στα μυαλά των μαθητών τη θηριωδία του ναζισμού και του φασισμού με το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ, την πρώτη απόπειρα του ανθρώπου να απαλλαγεί από τα δεσμά της εκμετάλλευσης. Αγνοεί ή ξεχνάει, άραγε, τη συνεισφορά της ΕΣΣΔ στη συντριβή του χιτλερικού στρατού την περίοδο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου; Το γεγονός ότι η ΕΣΣΔ μέτρησε περισσότερα από 20 εκατομμύρια νεκρούς; Αγνοεί ή ξεχνάει την αντίσταση των Ελλήνων κομμουνιστών και αγωνιστών ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό, τους χιλιάδες νεκρούς που μέτρησε η Ελλάδα; Μάλλον τίποτα από τα δύο δεν κάνει... Η παραχάραξη της αλήθειας και το ξαναγράψιμο της Ιστορίας, η αντικομμουνιστική επίθεση και προπαγάνδα είναι - όπως φαίνεται - επιλογή της συγκεκριμένης καθηγήτριας.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι βέβαια ούτε το μοναδικό ούτε το πρώτο. Ερχεται να προστεθεί σε μια σειρά πολλών αντίστοιχων παραδειγμάτων αισχρού αντικομμουνισμού, που εντείνεται συνεχώς και που θα συνεχίσει, φυσικά, να οξύνεται όσο η δράση του ΚΚΕ και της ΚΝΕ απλώνεται και αγκαλιάζει πλατύτερα τμήματα νεολαίας. Φυσικά, ο αντικομμουνισμός δεν αφορά μόνο το ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Στρέφεται ενάντια σε κάθε αγωνιστική δράση και ριζοσπαστική συνείδηση, στη ριζοσπαστικοποίηση του κινήματος συνολικά. Ο απροκάλυπτος αντικομμουνισμός - που δε διστάζει να φτάσει ακόμα και σε προσωπικές επιθέσεις σε μαθητές-μέλη της ΚΝΕ - εντάσσεται στη συνολική προσπάθεια που γίνεται να μπολιάσουν τις νεανικές συνειδήσεις με ψέματα, να τις δηλητηριάσουν με αντικομμουνιστικό μίσος. Θέλουν να αμαυρώσουν την υπεροχή του σοσιαλισμού που γνωρίσαμε, να αποκρύψουν τα επιτεύγματά του στη δουλειά, στη μόρφωση, στον πολιτισμό και στον αθλητισμό, στην Υγεία και Πρόνοια, στο βιοτικό επίπεδο του λαού και της νεολαίας. Προσπαθούν με νύχια και με δόντια να ξεριζώσουν από τα νεανικά μυαλά το όραμα του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού, να εμποδίσουν τους νέους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν ότι ήρθε η ώρα να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους και να διεκδικήσουν το μέλλον τους, να παλέψουν για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Ξέρουν ότι οι νέοι συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο τη σαπίλα του καπιταλισμού, την ανάγκη πάλης για την ανατροπή του και γι' αυτό προσπαθούν, από τις πιο τρυφερές ήδη ηλικίες, να τους μπολιάσουν με τη λογική της παραίτησης, της μοιρολατρίας, της ενσωμάτωσης, της υποταγής.

Τους ενοχλεί το γεγονός ότι η πολιτική του ΚΚΕ έχει απήχηση στη νεολαία, ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ δρουν και παρεμβαίνουν, συμβάλλοντας στην οργάνωση του νεολαιίστικου κινήματος. Τους τρομάζει η σκέψη ότι όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι επιλέγουν το δρόμο του αγώνα, πυκνώνοντας τις γραμμές του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Τους δηλώνουμε ότι θα μας βρίσκουν μπροστά τους! Σε κάθε τέτοια προσπάθειά τους, μέσα και έξω από τα σχολεία, θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στην εκλογική μάχη των ευρωεκλογών που έχουμε μπροστά μας θα είναι μια πρώτη απάντηση!


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org