Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΝΤΕΒΙΔΕΟ.-- Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης Ταμπαρέ Βάσκες, με κύριο αντικείμενο την υπογραφή σειράς συμφωνιών οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας των δύο χωρών.

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-- Δεκαεπτά άνθρωποι, μεταξύ τους πολλά παιδιά, σκοτώθηκαν όταν το μονοκινητήριο αεροσκάφος που τους μετέφερε κατέπεσε και συνετρίβη στο νότιο τμήμα της πολιτείας της Μοντάνα.

ΜΕΞΙΚΟ.-- Απεργία σε όλη τη χώρα και κινητοποιήσεις στην πρωτεύουσα του Μεξικού πραγματοποίησαν σχεδόν 200 οργανώσεις μεταφορέων, που απαιτούν τη σταθεροποίηση της τιμής του ντίζελ, τη μείωση των διοδίων για τον τομέα των μεταφορών και την ανάκληση του μέτρου της πρόσθετης φορολόγησης.

ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ.-- Σειρά συμφωνιών για τη μετανάστευση, τις πολιτιστικές ανταλλαγές και τις εμπορικές συναλλαγές, υπέγραψαν ο Πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγκο με τον ομόλογό του του Εκουαδόρ, Ραφαέλ Κορέα, που πραγματοποιεί 48ωρη επίσημη επίσκεψη. Παράλληλα, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, τόνισαν ότι «αποτελεί δείγμα της θέλησης και της πίστης στη διαδικασία της ολοκλήρωσης της Λατινικής Αμερικής».

ΤΟΚΙΟ.-- Μεταγωγικό αεροσκάφος της αμερικανικής εταιρείας αποστολών «Fed Ex» κατέπεσε χτες στο αεροδρόμιο Ναρίτα κοντά στο Τόκιο, λόγω των σφοδρών ανέμων και πήρε φωτιά με αποτέλεσμα το θάνατο του διμελούς πληρώματος.

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ.-- Η νοτιοαφρικάνικη κυβέρνηση αρνήθηκε χτες να επιτρέψει στον Δαλάι Λάμα να παρευρεθεί σε ειρηνευτική συνδιάσκεψη που πραγματοποιείται στο Γιοχάνεσμπουργκ αυτή τη βδομάδα, θεωρώντας ότι η παρουσία του θα αποδυνάμωνε τους σκοπούς της ειρηνευτικής συνδιάσκεψης ενόψει του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2010 στη Ν. Αφρική και θα διατάρασσε τις καλές σχέσεις με την Κίνα.

ΤΙΦΛΙΔΑ.-- Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κίνημα Ενωμένη Γεωργία ανακοίνωσε χτες ότι επτά μέλη του συνελήφθησαν και κρατούνται κατηγορούμενα για παράνομη οπλοκατοχή, τη στιγμή που κλιμακώνεται η ένταση στη χώρα ενόψει των προγραμματισμένων διαδηλώσεων κατά του Προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 9 Απρίλη με αίτημα την παραίτησή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ