Τρίτη 24 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Οργανώνεται η «τακτική εξόδου»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Την «τακτική εξόδου» τους πρέπει να οργανώσουν, παράλληλα με την ενίσχυση του πολέμου στο Αφγανιστάν, οι ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις του Αμερικανού Προέδρου, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος τόνισε παράλληλα ότι θα προχωρήσει τόσο στην αύξηση των κατοχικών στρατευμάτων, όσο και στην ενίσχυση του οικονομικού και διπλωματικού πολέμου εναντίον των «Ταλιμπάν».

Ο Μπ. Ομπάμα χαρακτήρισε «δύσκολη την απόφαση» αποστολής ενισχύσεων της τάξης των 17.000 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, χαρακτηρίζοντάς την ωστόσο απαραίτητη, για την «καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την πολιτική σταθερότητα στην περιοχή»...

Σε χθεσινή επίθεση των «Ταλιμπάν» στο νότιο Αφγανιστάν εναντίον αστυνομικού οχήματος, οκτώ Αφγανοί αστυνομικοί έχασαν τη ζωή τους, στο χωριό Ραμπάτ της επαρχίας Κανταχάρ.

Παράλληλα, αμείωτες συνεχίζονται οι επιθέσεις από την πλευρά των κατοχικών δυνάμεων επίσης στην επαρχία Κανταχάρ, όπου, όπως υποστηρίζουν, έχασαν τη ζωή τους «ένας διοικητής των Ταλιμπάν» και ακόμα εννιά μαχητές αντάρτες.

Πολεμικό σκηνικό επικρατεί και στο γειτονικό Πακιστάν, όπου δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού ανακοίνωσαν χθες ότι κατέστρεψαν στη νοτιοδυτική επαρχία του Μπαλουχιστάν, δύο κρησφύγετα «ισλαμιστών ανταρτών, που φέρονται να πρόσκεινται στους Ταλιμπάν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ