Κυριακή 15 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΡΤΗ - ΑΠΕΡΓΙΑ 2 ΑΠΡΙΛΗ
Ωρα ευθύνης για κάθε εργαζόμενο

Μέχρι την τελευταία ώρα η μάχη που δίνουν οι ταξικές δυνάμεις για την επιτυχία της διπλής αναμέτρησης

Χρόνος για αναβολή, για ταλαντεύσεις, για καθυστέρηση δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους. Αυτό επιβεβαιώνει η κλιμάκωση της εργοδοτικής επιθετικότητας στο όνομα της κρίσης. Οι εκβιασμοί για μείωση μισθών, ημερών εργασίας, οι απολύσεις στους τόπους δουλειάς. Αυτό δείχνουν με τις θέσεις τους τα κόμματα του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, που με κάθε τρόπο πασχίζουν για το πώς η μεγαλοεργοδοσία θα βγει όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένη από την κρίση. Αυτό καταδεικνύει και η στρατηγική των συμβιβασμένων πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που συνειδητά έσπευσαν ακόμα μια φορά στα τραπέζια της «συναίνεσης», στηρίζοντας ολόπλευρα την προσπάθεια των βιομηχάνων να δέσουν χειροπόδαρα την εργατική τάξη.

Τα αγωνιστικά ραντεβού που δίνουν στις 17 Μάρτη με τα λάβαρα του ΠΑΜΕ εργάτες και εργάτριες σε 63 πόλεις όλης της χώρας είναι ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση της πάλης της τάξης τους. Μιας πάλης που στόχο βάζει όχι μόνο την απόκρουση της αντεργατικής επίθεσης, αλλά την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με γνώμονα τις σύγχρονες ανάγκες τους. Σαν τέτοιο βήμα, κρίσιμο για τη μαζικοποίηση, την αποτελεσματικότητα, αλλά και την προοπτική των αγώνων τους, πρέπει να το αντιμετωπίσουν οι εργάτες. Από θέση ευθύνης. Συνειδητοποιώντας ότι η επιτυχία των κινητοποιήσεων της Τρίτης εξαρτάται από τη δική τους πολύμορφη και μαχητική δράση. Από την ολόπλευρη αξιοποίηση κάθε ώρας που απομένει.

Το ίδιο το άνοιγμα που προηγήθηκε, η συσπείρωση και ενεργοποίηση νέων δυνάμεων με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, ο γόνιμος προβληματισμός και διάλογος που αναπτύχθηκε σε εκατοντάδες τόπους δουλειάς και κλάδους, αναδεικνύουν όχι μόνο ότι η συλλογική και οργανωμένη πάλη είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους. Αλλά και ότι αυτή η πάλη είναι που μπορεί να ορθώσει εμπόδια στα σχέδια του κεφαλαίου. Αυτό επιβεβαιώνει η πλούσια πείρα από τις κινητοποιήσεις στα «Τζάμπο», στον «Κατσέλη» και αλλού. Από τη μάχη που δίνουν τα ταξικά σωματεία και οι Ομοσπονδίες ενάντια στις απολύσεις, στις διαθεσιμότητες, στις απειλές για πετσόκομμα μεροκάματων, δικαιωμάτων. Ολοι στη μάχη, μέχρι τελευταία στιγμή. Με στόχο την επομένη των συλλαλητηρίων και στο δρόμο προς την απεργία στις 2 Απρίλη να βρει την εργατική τάξη, πιο έμπειρη, πιο γερή, πιο ώριμη, για τις επόμενες αναμετρήσεις, για την ανασύνταξη του κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ