Σελ. /40
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 17 Μάρτη 2009 - αριθ. φύλλου: 10325

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΓΙΑ «ΤΖΑΜΠΟ»
Υπερασπίζοντας την πολυεθνική, ποινικοποιεί τους αγώνες

Υπερασπιστής των συμφερόντων της πολυεθνικής «Τζάμπο» και συνολικά της μεγαλοεργοδοσίας, ήταν, για μια ακόμη φορά χτες, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων για την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων.


ΣΕΛ.  7
ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οχι στην κρατική καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων

«Δε θα δικαιολογήσουμε, με πρόσχημα το κυνήγι της εγκληματικότητας, να αυξηθεί η κρατική καταστολή εναντίον των αγωνιζόμενων εργαζομένων», τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα μετά από συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας.


ΣΕΛ.  11

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ
  • Συλλαλητήρια σε 64 πόλεις. Στην Αθήνα, 6 μ.μ. στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη, 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου, στον Πειραιά, 6.30 μ.μ. στην πλατεία Κοραή
  • Κάλεσμα συμμετοχής των ΕΒΕ από την ΟΒΣΑ στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος. Η ΟΓΕ καλεί τις γυναίκες στις 5.30 μ.μ. στην Ομόνοια, έξω από το «Hondos Center»

Ολοι μαζί σαν μια γροθιά στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα κατά της καλοσχεδιασμένης προσπάθειας που κάνει το κεφάλαιο με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς του υπηρέτες για να φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Είναι μια μάχη της εργατικής τάξης, που μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους και τους φτωχούς αγρότες πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους ακόμα πιο ψηλά, να οργανώσουν την πάλη τους, για να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση, να περάσουν στην αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  8   -   9

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ
Αφετηρία νέων αγώνων της μικρομεσαίας αγροτιάς

Αφετηρία νέων αγροτικών αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, που οδηγεί τους μικρομεσαίους αγρότες στο ξεκλήρισμα και στη φτώχεια και προσφέρει τεράστια κέρδη στους εμποροβιομήχανους και τα μονοπώλια, αποτελεί ο αγωνιστικός γιορτασμός της 99ης επετείου του Κιλελέρ, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, στον τόπο της θυσίας των Θεσσαλών κολίγων. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών βρέθηκε πλήθος εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, για να δηλώσουν ότι όλα τα λαϊκά στρώματα του χωριού και της πόλης χρειάζεται να συνενώσουν τις δυνάμεις τους σ' ένα κοινό, αγωνιστικό μέτωπο.


ΣΕΛ.  20  -  21


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αντιλαϊκά μέτρα με πρόσχημα την κρίση

ΣΕΛ.  13
ΠΑΣΟΚ
Με οδηγό τις ανάγκες της πλουτοκρατίας

ΣΕΛ.  12
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Σε ιδιώτες το «φιλέτο» του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού

Ακόμα και κρεβάτια θα νοικιάζονται με τη μέθοδο του «λίζινγκ», όπως προέκυψε από τη χτεσινή συνάντηση του υπουργού Υγείας με τον πρωθυπουργό.


ΣΕΛ.  25
ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
Στις μυλόπετρες ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Τις διαχρονικές ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για την καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων ανέδειξε χτες στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση το ΚΚΕ, ζητώντας την άμεση επίλυση του ζητήματος.


ΣΕΛ.  24
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατάληψη στα γραφεία των βιομηχάνων από το ΠΑΜΕ

Κατάληψη στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας πραγματοποίησε χτες το απόγευμα το ΠΑΜΕ, αντιδρώντας στην προσπάθεια της μεγαλοεργοδοσίας να φορτώσει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων. Στην κινητοποίηση πρωτοστάτησε η Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών που πρόσφατα συγκροτήθηκε και δρα με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.


ΣΕΛ.  8

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ