ΤΟ ΑΘΑΝΑΤΟ ΠΑΣΟΚ: «Κύριε υπουργέ, βιώνουμε την κατάρρευση ενός οικονομικού (μη) συστήματος με χαρακτηριστικά την αποθέωση του χρήματος από τη μια και την περιφρόνηση της ανθρώπινης ανάγκης, της κοινωνικής συνοχής, της επιβίωσης του πλανήτη και της περιφερειακής ισορροπίας, από την άλλη. Από τη σημερινή κρίση θα βγούμε εάν συνειδητοποιήσουμε ότι νεκραναστάσεις δε γίνονται. Εάν αντί για παλινόρθωση της κλεπτοκρατίας, σχεδιάσουμε και θεμελιώσουμε μια οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, σε εντελώς διαφορετική βάση. Εφόσον είναι στις προθέσεις σας κάτι τέτοιο, συναινούμε (άνευ παραινέσεων) και συμπράττουμε (άνευ επιφυλάξεων). Με κάθε διάθεση για προκοπή, Παντελής Οικονόμου, Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ» (η επιστολή στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).
Ο ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ: «Τα βλέμματα στράφηκαν χθες στο Κογκρέσο (...) Πρόκειται για μια κρίσιμη δημόσια παρέμβαση του Ομπάμα ύψους 75 δισ. δολαρίων με στόχο να στηρίξει όσους ιδιοκτήτες κατοικιών βρίσκονται στο χείλος των κατασχέσεων, παρέχοντας τη δυνατότητα σε 4 εκατ. δανειολήπτες να καταβάλλουν μόνο το 31% του εισοδήματός των σε μηνιαία δόση για την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων για πέντε χρόνια. Και με δεύτερη ξεχωριστή παρέμβαση δίνει την ευκαιρία σε 5 εκατ. δανειολήπτες να αναχρηματοδοτήσουν το δάνειό τους με χαμηλό επιτόκιο (...) Η Credit Suisse υπολογίζει ότι περισσότερα από 9 εκατ. σπίτια θα οδηγηθούν σε κατάσχεση τα προσεχή τέσσερα χρόνια» (η Ζ. Ζήκου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).
Ο ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΣ: «Πιάσαμε πάτο μετά τη δεκαετία του 1980, με τη δικαιολογία της "αλλαγής". Ο συνδικαλισμός, ο κομματισμός, η διαφθορά, τα "προσωπικά" ροκάνισαν τους θεμελιώδεις αρμούς που πρέπει να έχει κάθε χώρα για να επιβιώνει και - το κυριότερο - να αντιμετωπίζει κρίσεις (...) Πρέπει όλοι μαζί να σκύψουμε και να δούμε γιατί είμαστε τόσο διαλυμένοι, πρακτικά, με τη βοήθεια ξένων και με σύστημα. Θα πάρει καιρό, θα "πονέσει" και θα ξεβολέψει. Δε γίνεται όμως αλλιώς. Μέχρι να ξαναφτιάξουμε το κράτος, το επείγον είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα με το υλικό και το δυναμικό που έχει αυτή την ώρα. Οι επόμενες κρίσεις στην αστυνομία θα είναι καταλυτικές» (ο Α. Παπαχελάς στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)