Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε. ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη διεκδικώντας: το σταμάτημα της ιδιωτικοποίησης, άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ανάληψη της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού και του διυλιστηρίου του νερού και την υπογραφή σύμβασης εργασίας. Η διοίκηση, αντί να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους, προσπαθεί να κάμψει τις αντιδράσεις, να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους με μηνύσεις εναντίον των συνδικαλιστών του σωματείου τους.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τους αρμόδιους Υπουργούς αν:

  • Θα σταματήσει κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.
  • Θα βάλει τέλος στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης από τη διοίκηση της Ε.Υ.Α.Θ. Α.Ε.
  • Θα παρέμβει η κυβέρνηση για να γίνουν άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε να τερματιστεί το απαράδεκτο καθεστώς των εργολάβων, αλλά και για να λυθούν όλα τα προβλήματα των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ Α.Ε. στη Θεσσαλονίκη.

ΤΟ ΞΕΚΛΗΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ ΣΤΑ ΚΑΛΥΒΙΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Σοβαρό πρόβλημα με τις τιμές στα χυμοποιήσιμα εσπεριδοειδή (σαγκουίνια) αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί στα Καλύβια Αγρινίου. Οι τιμές που προσφέρουν τα εργοστάσια χυμοποίησης, τα οποία προωθούν την παραγωγή κατά κύριο λόγο στα μονοπώλια του κλάδου, κυμαίνονται από 1 έως 1,5 λεπτά το κιλό και μάλιστα τη στιγμή που λόγω ακαρπίας η παραγωγή είναι μόλις το 1/3 της περσινής.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Μωραΐτης, Κώστας Αλυσανδράκης και Μπάμπης Χαραλάμπους ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό αν:

  • Θα δοθούν αποζημιώσεις στο 100% για τις ζημιές και στο φυτικό κεφάλαιο και στην παραγωγή.
  • Θα παρθούν υπόψη οι χρονιές παραγωγής, έτσι ώστε να μην υπάρξει απώλεια εισοδήματος για τους παραγωγούς με την ισχύ του νέου τρόπου επιδοτήσεων.
  • Θα πάρει μέτρα για να αποτρέψει τη χρεοκοπία και το ξεκλήρισμα των παραγωγών εσπεριδοειδών.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΕΣΒΟΥ: Στον Νομό Λέσβου εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στον ιδιαίτερο χώρο της Ειδικής Αγωγής, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα.

Μέρος των εκπαιδευτικών δεν είναι μόνιμο, ενώ υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές τους. Επιπλέον οι χώροι που στεγάζονται οι μαθητές είναι ακατάλληλοι όχι μόνο για διδασκαλία, αλλά και επικίνδυνοι για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών. Στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης τα μαθήματα γίνονται σε υπόγειο, ενώ στο Ειδικό Επαγγελματικό Εργαστήριο Κατάρτισης αντί αιθουσών χρησιμοποιούνται κοντέινερ. Οι ελλείψεις και η ανεπάρκεια των υποδομών κάνουν αδύνατη τη φοίτηση για αρκετά από αυτά τα παιδιά, τα οποία είτε στρέφονται σε ιδιωτικά σχολεία, γεγονός που συνεπάγεται και την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών τους, είτε παραμένουν σπίτι.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, Γιάννης Γκιόκας, Λίλα Καφαντάρη και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο Υπουργό τι μέτρα είναι διατεθειμένος να πάρει για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων. Συγκεκριμένα:

  • Θα προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού, πλήρους και σταθερής εργασίας;
  • Θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να μην υπάρχουν πλέον άλλες καθυστερήσεις στις πληρωμές των εργαζομένων;
  • Θα φροντίσει για τη στέγαση των μαθητών σε ασφαλή και σύγχρονα κτίρια;
  • Θα αναλάβει αποκλειστικά το κράτος τη μεταφορά των μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ