Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
Παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι

ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Οικονομίας και Οικονομικών και Μακεδονίας - Θράκης, με θέμα τους εργαζόμενους στην Εταιρεία Κοινωνικής και Ψυχικής Υγείας στην Αλεξανδρούπολη Νομού Εβρου, που παραμένουν απλήρωτοι, κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΚΚΕ σημειώνουν:

«Είναι γνωστή η κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της ψυχικής υγείας με την έλλειψη επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού (γιατρών, κοινωνικών λειτουργών κλπ.), κτιριακών υποδομών, εξοπλισμού κ.ά.

Η κυβέρνηση, αντί να αντιμετωπίσει επί της ουσίας και σε σταθερή βάση αυτές τις ανάγκες, με την ουσιαστική και συνεχή χρηματοδότηση του δημόσιου τομέα υγείας και με εργαζόμενους μόνιμους και με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να καλύψει τις ανάγκες επιμένει στον "εθελοντισμό" και στα διάφορα προγράμματα που έχουν ημερομηνία λήξης.

Ηχηρό παράδειγμα η κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στην Αλεξανδρούπολη.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, που προσφέρουν από το 1986 τις υπηρεσίες τους στον τομέα ψυχικής υγείας στη Θράκη, δηλαδή στην πρόληψη, θεραπεία, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση των ψυχικά ασθενών, είναι απλήρωτοι από τον Αύγουστο του 2008.

Αλλά και η συνολικότερη κατάσταση της εν λόγω εταιρείας είναι πολύ κακή αφού δεν μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε με τα λειτουργικά έξοδά της (οικοτροφεία, διαμερίσματα, κλιμάκια κινητών μονάδων, προμηθευτές κλπ.).

Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο τα τραγικά και επικίνδυνα αποτελέσματα που έχει για ασθενείς και εργαζόμενους στον τομέα της ψυχικής υγείας η ακολουθούμενη διαχρονικά πολιτική των κυβερνήσεων (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Δηλαδή πολιτική μείωσης των κοινωνικών δαπανών και παράδοσης και του τομέα αυτού στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

  • Τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να καταβληθούν άμεσα στους εργαζόμενους όλα τα δεδουλευμένα τους και να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η μισθοδοσία τους.
  • Θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην ανάληψη της ευθύνης λειτουργίας του τομέα ψυχικής υγείας από το δημόσιο, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και με μόνιμο προσωπικό»;

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ