Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η λογική «βιωσιμότητας» του ΒΕΑ

Τόσες απογοητεύσεις έχουν υποστεί οι μικροί βιοτέχνες από την εφαρμοζόμενη φιλομονοπωλιακή πολιτική, αλλά το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας επιμένει σε δευτερεύουσες επισημάνσεις και επιβραβεύει τις γενικές κατευθύνσεις της.

Πλήθος μέτρων έχουν ληφθεί στο όνομα των «μικρομεσαίων», χωρίς αντίκρισμα και προοπτική, αλλά κανένα πάθημα δε γίνεται μάθημα.

Τώρα, το Επιμελητήριο, έρχεται να δηλώσει, αναφορικά με το «πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης», ότι «οι άξονες της οικονομικής πολιτικής είναι απόλυτα ορθοί»!

Για να προσθέσει ότι «το ΒΕΑ θα χαρακτήριζε (σ.σ. αλλά δεν το κάνει;) τις κυβερνητικές επιλογές από έλλειμμα αναπτυξιακού χαρακτήρα». Σ' αυτή τη βάση ζητάει «ολοκληρωμένο σχεδιασμό στήριξης» των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Και το ερώτημα είναι απλό: Γιατί να το κάνει αυτό η κυβέρνηση; Γιατί να το κάνει η ΕΕ, όταν η πολιτική που εφαρμόζεται στηρίζει αποκλειστικά το μεγάλο κεφάλαιο; Πολύ περισσότερο όταν φορείς όπως το ΒΕΑ επικροτούν τις γενικές κατευθύνσεις;

`Η θα αγωνιστείς για τη στήριξη της μικρής βιοτεχνίας ή θα μπεις στη λογική της «βιωσιμότητας». Διαλέγεις και παίρνεις...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ