Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Καλύψαμε το πλάνο, πάμε για υπερκάλυψη

Ηταν μια μεγάλη και δύσκολη μάχη για τα μέλη και τους φίλους του ΚΚΕ και της ΚΝΕ η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του Κόμματός μας προς τιμήν του 18ου Συνεδρίου του. Και την κέρδισαν, δεκαπέντε μέρες πριν τη λήξη της, καλύπτοντας κατά 100,52% το πανελλαδικό πλάνο. Το διάστημα που απομένει ως τη λήξη της εξόρμησης, παραμονές έναρξης του Συνεδρίου, είναι βέβαιο ότι θα κορυφωθούν οι προσπάθειες απ' όλους ώστε όλες οι Οργανώσεις να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους και το τελικό ποσοστό της υπερκάλυψης να είναι ακόμα υψηλότερο.

Ο ιδιαίτερος σκοπός αυτής της οικονομικής εξόρμησης της προσέδωσε ξεχωριστό χαρακτήρα και ενισχύοντας το πείσμα και την αποφασιστικότητα χιλιάδων μελών και φίλων σε όλη τη χώρα, να τα καταφέρουν, να ανταποκριθούν, να υπερνικήσουν υπαρκτές αντικειμενικές δυσκολίες. Αναφερόμαστε βεβαίως στο σκοπό, στον οποίο θα κατευθυνθεί ο κύριος όγκος των εσόδων της εξόρμησης, της ολοκλήρωσης της διάσωσης του ιστορικού αρχείου του Κόμματος, το οποίο δέχτηκε καταστροφικό πλήγμα απ' τις πλημμύρες του 1994. Η πλέρια αποκατάστασή του, που δε θα ήταν ποτέ δυνατή χωρίς την τιτάνια προσπάθεια από τότε έως σήμερα χιλιάδων ανθρώπων, με τη στέγασή του σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, ήταν ο στόχος που ευαισθητοποίησε πλατιά ανθρώπους με διαφορετικές πολιτικές αναφορές, ακόμα και μαζικούς φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις που συνέδραμαν στην οικονομική εξόρμηση.

Ο στόχος αυτός θα υπηρετηθεί ακόμα καλύτερα αν τις μέρες που απομένουν ενταθούν οι προσπάθειές μας για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν ακόμα αναξιοποίητες δυνατότητες πολλές, πολλοί άνθρωποι του μόχθου που με προθυμία θα ενισχύσουν το Κόμμα μας. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, και το πιο μικρό ποσό έχει τεράστια αξία. Και θα το κάνουν αναγνωρίζοντας στο ΚΚΕ τον συνεπή μαχητή για τα δίκια τους, τον αταλάντευτο σύμμαχό τους, που πριν και πάνω απ' όλα θέτει τα συμφέροντά τους. Θα το κάνουν γιατί έχουν πειστεί για την ορθότητα της πολιτικής του πρότασης. Αλλά και γιατί κατανοούν πως η διάσωση του αρχείου είναι υπόθεση που αφορά τους ίδιους, την εργατική τάξη, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι το αρχείο του κινήματός τους, των αγώνων τους, της περήφανης ιστορίας τους.

Με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, με τον «αέρα» της υπερκάλυψης, συνεχίζουμε το επόμενο διάστημα το πλατύ μας άνοιγμα στον ελληνικό λαό με το κουπόνι στο χέρι. Χωρίς δισταγμό απευθυνόμαστε παντού. Τιμάμε έτσι με τον καλύτερο τρόπο το Κόμμα μας, την 90χρονη ιστορία του, το 18ο Συνέδριό του. Και δεσμευόμαστε απέναντι στους χιλιάδες που κατέθεσαν και θα καταθέσουν τον οβολό τους πως η συνεισφορά τους θα πιάσει τόπο, θα επιστρέψει πολλαπλάσια στους ίδιους, γιατί η δύναμη του ΚΚΕ είναι δύναμη του λαού. Δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε στην ίδια ρότα, αταλάντευτα, πιο δυναμικά, πιο ορμητικά την πάλη για το δίκιο τους.



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ