Τετάρτη 4 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Διγλωσσία

Παπαγεωργίου Βασίλης

Προ ολίγων ημερών, στις 30 του Γενάρη, ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ, δήλωνε: «Είναι θετική ενέργεια το κλείσιμο του κολαστηρίου του Γκουαντάναμο (...). Ωστόσο, είμαστε πολύ επιφυλακτικοί αν και κατά πόσο η χώρα μας πρέπει να δεχτεί κρατούμενους, ή πώς θα αντιμετωπίσει ένα πιθανό αίτημα των Αμερικανών (...). Χρειάζεται να δούμε ορισμένους όρους οποιασδήποτε σχετικής συμφωνίας (...) πριν διαμορφωθεί μια πρόταση». Σαφέστατα προκύπτει ότι ο ΣΥΝ όχι μόνο δεν απορρίπτει ασυζητητί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, όχι μόνο δε ζητά ξεκάθαρα να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι που έχουν παράνομα συλληφθεί και φυλακιστεί στο κολαστήριο, αλλά ζητά να ...διαπραγματευτεί η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΕ με τους Αμερικανούς τους ...όρους με τους οποίους θα γίνει δεκτό το αίτημά τους.

Χτες, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση για το ίδιο θέμα, όπου αναφέρει: «Να κλείσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο - Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι (...). Ως ΣΥΡΙΖΑ διαφωνούμε απόλυτα με τη μεταφορά κρατουμένων του Γκουαντάναμο στην Ελλάδα. Το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Γκουαντάναμο πρέπει να κλείσει και οι εκεί κρατούμενοι πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι».

Ποια απ' τις δύο τοποθετήσεις ισχύει; Του ΣΥΝ ή του ΣΥΡΙΖΑ; Αγνωστο. Βλέπετε, η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έχει βολευτεί τόσο με τη διγλωσσία που δεν την απαρνείται ποτέ. Και ύστερα όταν χαρακτηρίζουν την πολιτική τους καιροσκοπική και τυχοδιωκτική κλαίνε ότι τους αδικούν. Αλλά, απ' ό,τι φαίνεται, στα σάλτα από δω και από κει είναι μανούλες. Να γιατί είναι αφερέγγυοι πολιτικά...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ