Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κίτρινες πινακίδες στα φορτηγά ΔΧ

Με κίτρινες πινακίδες και νέο συνδυασμό γραμμάτων θα εφοδιαστούν όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης, ενώ παράλληλα θα αρχίσει και η νέα απογραφή τους, από ειδικές επιτροπές υπαλλήλων του υπουργείου Μεταφορών - Επικοινωνιών, στις οποίες θα μετέχει και εκπρόσωπος των ομοσπονδιών φορτηγών ΔΧ.

Αυτό ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Μεταφορών, με την προσθήκη ότι οι επιτροπές θα εκκαθαρίσουν το αρχείο και θα απογράψουν εκ νέου όλα τα φορτηγά αυτοκίνητα ΔΧ όλων των κατηγοριών, προκειμένου να διαπιστωθεί το νόμιμο δικαίωμα και η νομιμότητα της κυκλοφορίας των οχημάτων. Η απογραφή έχει προγραμματιστεί σε τρεις φάσεις: Η πρώτη περιλαμβάνει τον έλεγχο του δικαιώματος ΔΧ. Εφόσον διαπιστωθεί η νομιμότητα του δικαιώματος και της διαδικασίας προέλευσης, χορηγείται ο «Ειδικός Αριθμός Δικαιώματος» και στη συνέχεια οι νέες πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας. Το πρόγραμμα των ελέγχων των φορτηγών ΔΧ θα γίνεται πριν τον ετήσιο τεχνικό έλεγχο των οχημάτων, καθώς στον επόμενο τεχνικό έλεγχο θα απαιτούνται η νέα άδεια και οι νέες πινακίδες.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει εδώ και καιρό, ακριβώς τις ίδιες αλλαγές και για τα ταξί της πρωτεύουσας, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάτι.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ