Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ «ΠΕΤΡΟΛΑ»
Πάνδημο συλλαλλητήριο αύριο στο Θριάσιο

Αποφασισμένοι να ματαιώσουν τα σχέδια γιγάντωσης της ρυπογόνου ΠΕΤΡΟΛΑ είναι οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής

Με μια παλλαϊκή μαχητική πορεία διαμαρτυρίας, που θα ξεκινήσει αύριο στις 10.30 το πρωί, συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά των νέων παράλογων επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ που αν υλοποιηθούν θα γυρίσουν την περιοχή 30 χρόνια πίσω, οι κάτοικοι και οι μαζικοί φορείς του Θριασίου.

«Οι φορείς και οι πολίτες της Ελευσίνας, της Μάνδρας, της Μαγούλας, του Ασπρόπυργου - όπως τονίζει στο κάλεσμά της η Επιτροπή Αγώνα κατά των Επεκτάσεων - σε μια πρωτοφανή πάνδημη σύμπνοια, συνεργασία και ομοψυχία είναι πλέον αποφασισμένοι να ματαιώσουν τα σχέδια γιγάντωσης της δύσοσμης και ρυπογόνου ΠΕΤΡΟΛΑ που, αν υλοποιηθούν, θα ανακόψουν την αναβάθμιση των πόλεών μας, θα απαξιώσουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, θα βάλουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας».

Αύριο Τετάρτη 18 Οκτώβρη το πρωί, οι Δήμοι Ελευσίνας, Μάνδρας, Ασπροπύργου, η Κοινότητα Μαγούλας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών και Εμπόρων Δυτικής Αττικής, η Α' Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής, οι Μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Θριασίου και το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα, ανοίγουν το χορό των κινητοποιήσεων με μια πρώτη Πορεία Διαμαρτυρίας, για να ζήσουν επιτέλους με ασφάλεια σε ένα βιώσιμο περιβάλλον δίχως κινδύνους και απειλές.


Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν στις 10.30 π.μ. στο χώρο μπροστά από το Δημαρχείο Ελευσίναςκαι στο Μπλόκο - Βενζίνα Χατζημήτρου.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται με εξαιρετική επιτυχία η συλλογή υπογραφών κατά των επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Οπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Αγώνα, μέχρι τώρα οι υπογραφές έχουν ξεπεράσει τις 8.000.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις της Επιτροπής Αγώνα στις οποίες εξετάζεται η πορεία των κινητοποιήσεων γίνονται κάθε Τρίτη στις 8.30 μ.μ. στο Ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ελευσίνας.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες

Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δυτικής Αττικής κατά την έκτακτη συνεδρίασή του, που έγινε στις 11 Οκτώβρη, αποφάσισε να συμμετέχει στην Πορεία Διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο και προσκαλεί τους επαγγελματίες της Ελευσίνας να κλείσουν συμβολικά τα καταστήματά τους για μια ώρα, από τις 11 π.μ. ως τις 12 μ. προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοί τους και να συμμετάσχουν στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Επίσης τάχθηκε ανεπιφύλακτα κατά των νέων επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ και ζητά από τις κρατικές αρχές να μην εγκρίνουν το νέο πρόγραμμα επεκτάσεων.

Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας

Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας με ψήφισμά της τάσσεται κατά των νέων επεκτάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ και καλεί τους κατοίκους να πάρουν μέρος στην πορεία διαμαρτυρίας.

«Η Επιτροπή Ειρήνης Ελευσίνας - τονίζεται στο ψήφισμα - ως μέλος της κοινωνίας του Θριασίου και ειδικότερα της Ελευσίνας, συμπορεύεται και συμμετέχει στον κοινό αγώνα, ενάντια στην επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ και οποιασδήποτε βιομηχανίας που ρυπαίνει το Θριάσιο. Υψώνουμε μαζί σας, μαζί με όλους τους συμπολίτες μας φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στην κυβέρνηση που αψηφά το βεβαρημένο της περιοχής και μη σκεπτόμενη εμάς και τα παιδιά μας, παράτυπα δίνει άδειες για επεκτάσεις ή δημιουργία ρυπογόνων βιομηχανιών στο Θριάσιο. Αντίθετα, θα μπορούσαμε να πούμε, επειδή η πικρή πείρα των τελευταίων χρόνων στα Βαλκάνια, με τις εμπόλεμες καταστάσεις και το ότι τέτοιου είδους βιομηχανίες αποτελούν πρώτους στόχους της εχθρικής αεροπορίας με ολέθριες συνέπειες για τους παρακείμενους πληθυσμούς, θα έπρεπε το σκεπτικό της Πολιτείας να είναι σ' ένα βάθος χρόνου η απομάκρυνσή τους από κατοικημένες περιοχές και όχι η γιγάντωσή τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνέντευξη για τα προβλήματα του Θριασίου Πεδίου(2008-02-23 00:00:00.0)
Φιέστα για να εκφραστεί η στήριξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ(2001-02-16 00:00:00.0)
Η γιγάντωση της ΠΕΤΡΟΛΑ δε θα περάσει!(2001-01-27 00:00:00.0)
Δυναμικές κινητοποιήσεις κατά της γιγάντωσης της ΠΕΤΡΟΛΑ(2001-01-24 00:00:00.0)
Δε θα επιτρέψουν τις επεκτάσεις(2000-10-19 00:00:00.0)
Εντονες αντιδράσεις για τα σχέδια Λάτση(2000-05-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ