Τρίτη 17 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ακυβέρνητο πλοίο και μηχανικές βλάβες

Ακυβέρνητο, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, έμεινε την περασμένη Κυριακή το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Εξπρές Κάρυστος», ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Λαύριο - Κέα, έξω από το λιμάνι του Λαυρίου. Στο πλοίο επέβαιναν 32 επιβάτες και τα 15 μέλη του πληρώματος και είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ο Θάλαμος Επιχειρήσεων του ΥΕΝ ενημερώθηκε για το συμβάν στις 4.20 το μεσημέρι. Στην περιοχή έσπευσαν ναυαγοσωστικό του Λιμενικού Σώματος, μια λάντζα, το επιβατηγό - οχηματαγωγό «Μύρινα Εξπρές» και περιπολικά σκάφη του ΛΣ. Στην περιοχή επίσης κατευθύνθηκαν ρυμουλκά με εντολή του Θαλάμου Επιχειρήσεων Λεγραινών και το πλοίο ρυμουλκήθηκε από το ρυμουλκό «Κένταυρος» στον όρμο Λεγραινών, όπου είναι πιο ασφαλής η μετεπιβίβαση των επιβατών. Στις 10.35 το βράδυ είχε ολοκληρωθεί η μετεπιβίβαση των 32 επιβατών του πλοίου σε δυο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, τα οποία στη συνέχεια τούς μετέφεραν στην Π. Φώκαια.

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε το περασμένο Σάββατο στις 19.20 το ιδιωτικό σκάφος «Ειρήνη» στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Καλάμου και Αγ. Μαρίνας. Στο σκάφος επέβαιναν δυο άτομα, ενώ στην περιοχή έφτασε ρυμουλκό από το Αλιβέρι, προκειμένου να παραλάβει τους δυο επιβάτες.

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έμεινε επίσης την περασμένη Κυριακή το πλαστικό σκάφος «Ρένα» με 4 επιβάτες, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Αλμυροποτάμου ν. Ευβοϊκού Κόλπου. Στην περιοχή έσπευσαν τα επιβατηγά - οχηματαγωγά «Διαμαντής» και «Χρήστος Τ.» και το Α/Κ «Κωνσταντίνος», το οποίο ρυμούλκησε το σκάφος με ασφάλεια στον Αλμυροπόταμο.

Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε την ίδια μέρα, όταν το σκάφος «Στινγκ», με επιβαίνοντες 10 Πολωνούς, παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά τη διάρκεια του κατάπλου του στο λιμάνι της Νάξου προερχόμενο από Κω. Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι με τη βοήθεια του αλιευτικού σκάφους «Αννα».

Σε αβαθή της θαλάσσιας περιοχής Λόγγου Αιγιαλείας προσάραξε την Κυριακή το μεσημέρι το ιστιοφόρο «Αργώ». Από την προσάραξη δεν προκλήθηκε ρύπανση, ενώ κανείς από τους 3 επιβαίνοντες δεν έπαθε τίποτα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ