Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Εβο Μοράλες

Μετά την προσπάθεια αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης του Εβο Μοράλες και της βίας που σάρωσε τη Βολιβία για περισσότερο από ένα χρόνο, η χώρα βαδίζει προς το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος την 25η Γενάρη. Αυτή τη βδομάδα επίσης, γιόρτασε το γεγονός ότι μέσα μόλις σε 33 μήνες, μπόρεσε να κερδίσει το «τέρας του αναλφαβητισμού», που ήταν γάγγραινα για τον ιθαγενή κυρίως πληθυσμό εδώ και δεκαετίες. Κατάφερε να κηρυχτεί χώρα «ελεύθερη από τον αναλφαβητισμό» με τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Κούβας.

Ωστόσο, η «νηνεμία» που παρατηρείται σήμερα έχει πολύ σχετική έννοια... Οι ωμότητες, οι δολιοφθορές και οι μαζικές δολοφονίες, όπως αυτές που έλαβαν χώρα στο Πάντο και προκάλεσαν τη γενική και διεθνή κατακραυγή, φαίνεται να έχουν δώσει τη θέση τους σε έναν ανηλεή πόλεμο παραπληροφόρησης στηριγμένο σε ψεύδη και υπερβολές, ενορχηστρωμένο από τις ΗΠΑ και εκτελούμενο από τα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ. Οπως ότι η κυβέρνηση «προωθεί το ναρκεμπόριο» μετά την εκδίωξη των Αμερικανών πρακτόρων της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών - DEA, εξαιτίας των υπονομευτικών ενεργειών και της κατασκοπίας εναντίον της κυβέρνησης.

Εκτός, όμως, της μαύρης προπαγάνδας, υπάρχουν και άλλα «όπλα». Η δολοφονία παραδείγματος χάριν του Εβο Μοράλες, όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες. Συνεπώς, τίποτα δεν έχει παγιωθεί στη χώρα των Ανδεων...


Χρ. Μ


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org