Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στην υπηρεσία των μεγαλεμπόρων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σε σχόλιο που εξέδωσε την Παρασκευή, σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων σήμερα Κυριακή 28/12, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προκαλούν με την υποκρισία και τις μεθοδεύσεις τους προκειμένου να υλοποιηθεί το αίτημα των μεγαλεμπόρων και να ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα την Κυριακή. Κοροϊδεύουν καθώς ισχυρίζονται ότι με μια ακόμα μέρα λειτουργίας των καταστημάτων θα αναζωογονηθεί η αγορά και θα ωφεληθούν οι μικροέμποροι. Είναι πρόσχημα ότι το κάνουν για να βοηθηθούν τα καταστήματα που έπαθαν ζημιές στο κέντρο της Αθήνας, εφόσον το άνοιγμα των καταστημάτων θα είναι γενικευμένο.

Η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ συναγωνίζονται στο ποιος θα προωθήσει και θα υλοποιήσει καλύτερα το διακαή πόθο των μεγαλεμπόρων, που είναι να υπονομευτεί και να καταργηθεί η κυριακάτικη αργία. Οι μικρέμποροι δεν πρέπει να ξεγελαστούν, αν περάσει η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας θα είναι σε βάρος τους. Αν η κυβέρνηση και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονταν για τους μικρούς και μεσαίους εμπόρους δε θα στήριζαν την εξάπλωση των πολυκαταστημάτων και δε θα τους φόρτωναν με τα υπέρογκα φορολογικά βάρη και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να σταθούν στο πλευρό των εμποροϋπαλλήλων για να αποκρουστούν οι απειλές και οι εκβιασμοί της εργοδοσίας. Η εργατική τάξη με την ταξική της αλληλεγγύη έχει τη δύναμη και μπορεί να αντιμετωπίσει την αντιλαϊκή πολιτική που επιδιώκει να φορτώσει στους εργαζόμενους την κρίση, που δημιούργησε το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ