Κυριακή 28 Δεκέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΡΗΞΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ με ανασύνταξη του λαϊκού κινήματος

Σε συνθήκες κρίσης αναδεικνύεται ακόμα πιο έντονα ότι δύο είναι οι δρόμοι ανάπτυξης: Η ανάπτυξη με βάση τα συμφέροντα του κεφαλαίου, και η ανάπτυξη με βάση τα συμφέροντα των εργαζομένων.

  • Η κρίση στην Ελλάδα θα σημάνει πολύ δύσκολες μέρες για το λαό και τη νεολαία. Θα σημάνει κατάργηση ακόμα περισσότερων δικαιωμάτων, ανεργία, περικοπή μισθών και συντάξεων, νέα αφαίμαξη από το κεφάλαιο. Αυτό προμηνύει και η πρόταση για τον ορισμό «υπερκομματικών υπουργών» (Οικονομίας, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης), με συμφωνία ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να περάσουν οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όφελος της πλουτοκρατίας.
  • Η οικονομία για τις ανθρώπινες ανάγκες δε χτίζεται όσο το κεφάλαιο κάνει κουμάντο. Η εξουσία των μονοπωλίων ούτε εξανθρωπίζεται ούτε βελτιώνεται ούτε φτιασιδώνεται. Η οικονομία για τις ανθρώπινες ανάγκες μπορεί να χτιστεί με τα χέρια των ίδιων των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσα από την ανασύνταξη και ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος με αιτήματα και διεκδικήσεις σε ρήξη και σύγκρουση με την πολιτική και την εξουσία των μονοπωλίων, με στόχο τη λαϊκή εξουσία.

ΣΕΛ.  2  -  3,    6  -  7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ