Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΚΕ ΣΥΖΗΤΑΜΕ
ΒΕΡΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ
Χρειάζεται αγωνιστικός ξεσηκωμός

Συζήτηση με τους εργαζόμενους του Δήμου Περάματος

«Δε σας καλούμε απλά να διαμαρτυρηθείτε, να αντισταθείτε. Εδώ χρειάζεται αγωνιστικός ξεσηκωμός. Κάντε το βήμα, συμμετέχοντας όλοι αποφασιστικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 27 Νοέμβρη». Το σύνθημα της αντεπίθεσης έδωσε προχτές στους εργαζόμενους του Δήμου Περάματος η Βέρα Νικολαΐδου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, στη διάρκεια περιοδείας της στο δημαρχιακό κτίριο.

Στους περισσότερους εργαζόμενους του δήμου φάνηκε να πέφτουν σαν «βόμβα» τα όσα ανέφερε η Β. Νικολαΐδου για το 65ωρο, το «σπάσιμο» του σταθερού χρόνου εργασίας, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την επιβολή ατομικών συμβάσεων που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ενωση και υπερψήφισαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Ανέφερε, ότι την ίδια στιγμή που εντείνεται η επίθεση σε βάρος των εργαζομένων, η κυβέρνηση της ΝΔ και η ΕΕ με την προσυπογραφή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑ.Ο.Σ. ετοιμάζονται να ενισχύσουν με «ζεστό χρήμα» το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση του.

«Εμείς ήρθαμε να σας ενημερώσουμε έγκαιρα για τα όσα προετοιμάζονται για να λάβετε τα μέτρα σας» είπε και τόνισε «ότι εδώ πια κανείς δε δικαιούται να επαναπαυθεί και να προσπαθήσει να λύσει ατομικά το πρόβλημά του. Από την επίθεση δε θα γλιτώσουν οι εργαζόμενοι του δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίθετα τα μέτρα αυτά σε συνδυασμό με τα όσα προβλέπονται στον Καποδίστρια 2, θα τινάξουν στον αέρα δικαιώματα και κατακτήσεις σας». «Επομένως εδώ χρειάζεται ξεσηκωμός».

Τους κάλεσε με την αγωνιστική τους συσπείρωση και δράση με τις ταξικές δυνάμεις, με την ενίσχυση του ΚΚΕ, να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του κινήματος ενάντια στην κλιμάκωση της επίθεσης, να προβάλλουν το διεκδικητικό πλαίσιο πάλης του ΚΚΕ, των ταξικών δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ