Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καταστολή της μετανάστευσης

Για δύο ζητήματα με το ίδιο... θέμα ενημέρωσε χτες ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, τον πρωθυπουργό: Για την καταστολή της μετανάστευσης. Αναφερόμενος στην εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, που έχει αποτελέσει αφορμή για την παρέμβαση Δήμου, Νομαρχίας και Αστυνομίας με απώτερο στόχο την απομάκρυνση των μεταναστών από το ιστορικό κέντρο, ο υπουργός είπε: «Δε θα μείνουμε σε καμία περίπτωση με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σ' αυτό το φαινόμενο».

Το δεύτερο ζήτημα ήταν η εφαρμογή του Συμφώνου για την καταπολέμηση της «παράνομης» μετανάστευσης. Οπως σημείωσε ο Π. Παυλόπουλος, «μέσα στο Νοέμβρη θα υπάρξουν σε επίπεδο υπουργών Εσωτερικών και υπό τη Γαλλική Προεδρία δύο κρίσιμες συναντήσεις. Εκεί θα θέσουμε σε εφαρμογή αυτό το Σύμφωνο που υπεγράφη και το οποίο αντανακλά μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική, κυρίως για θέματα τα οποία σχετίζονται με την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Σ' αυτό το πεδίο, όπως είναι γνωστό, η Ελλάδα έχει πρωταγωνιστήσει».

Το περιεχόμενο του Συμφώνου, στο οποίο έχει πρωτοστατήσει η ελληνική κυβέρνηση, γνωστό και διαβόητο για τον κατασταλτικό αντιμεταναστευτικό και συνολικά αντεργατικό χαρακτήρα του...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ