Τετάρτη 12 Νοέμβρη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στο πλευρό των εργαζομένων το ΚΚΕ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρονται τα εξής:

«Το ΚΚΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς. Δηλώνει την υποστήριξή του στα αιτήματά τους για σταθερή εργασία με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους και για να μη μετατραπούν οι δημοτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε ανώνυμες εταιρείες με αποτέλεσμα το κλείσιμο ή το μαρασμό τους.

Το ΚΚΕ από την αρχή και ξεκάθαρα αντιτάχθηκε στον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων γιατί υπηρετεί την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δικαιωμάτων και υπηρεσιών που πρέπει να παρέχονται δωρεάν από το κράτος.

Το ΚΚΕ επίσης με αποφασιστικό και κατηγορηματικό τρόπο αντιτάχθηκε και καταψήφισε το νόμο "Ρουσόπουλου" σχετικά με την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Δε συμμετείχε ούτε στη διακομματική επιτροπή που είχε συσταθεί κατά τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου γιατί διαφώνησε συνολικά με την πολιτική εκχώρησης δημοσίων συχνοτήτων σε επιχειρηματίες και ενίσχυσης της διαδικασίας ελέγχου και συγκέντρωσης των ΜΜΕ στα χέρια των ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων. Οι εξελίξεις (νοσηρά φαινόμενα διαπλοκής ΜΜΕ - επιχειρηματιών - κομμάτων) επιβεβαιώνουν ότι η πολιτική που υπηρετεί αυτός ο νόμος στρέφεται κατά του δικαιώματος του λαού στην ενημέρωση και κατά των δικαιωμάτων των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ. Η ιδιωτικοποίηση ή το κλείσιμο των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών θα επιβαρύνει την ήδη απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των ΜΜΕ. Η ενημέρωση δεν είναι εμπόρευμα και είναι απαράδεκτο να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο από την κυβέρνηση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι δεν ευθύνονται για τα ελλείμματα των δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών και τα προβλήματά τους. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούν να πληρώσουν το κόστος.

Το ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή θα υποστηρίξει τη λειτουργία δημοτικών ραδιοφωνικών σταθμών με τη μορφή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου και με διασφαλισμένα δικαιώματα των δημοσιογράφων και των εργαζομένων σε αυτά».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ