Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ
Οι έμποροι της Υγείας θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους

Η Συλλογική Σύμβαση του κλάδου βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης ανάμεσα στους εργαζόμενους και τον Δήμο Κουμπούρη, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Από τη χτεσινή περιοδεία στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
Να «σηκώσουν κεφάλι» στους επιχειρηματίες της Υγείας, που εξασφαλίζουν τα υπερκέρδη τους, ξεζουμίζοντας τους ασθενείς την ώρα της ανάγκης και ταυτόχρονα δυναμώνουν την επίθεσή τους στα δικαιώματα των εργαζομένων, να παλέψουν ενάντια στην πολιτική που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα, κάλεσε τους εργαζόμενους του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, κατά τη διάρκεια περιοδείας του στο νοσοκομείο, στο πλαίσιο της καμπάνιας του ΠΑΜΕ για το ζήτημα της Υγείας.

Ο Δ. Κουμπούρης και συνδικαλιστές του χώρου της ιδιωτικής Υγείας συναντήθηκαν αρχικά με τον διευθυντή Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων (!) Γεώργιο Μπουτσιούκο, στον οποίο διαμήνυσαν ότι οι εργοδότες θα τους βρουν μπροστά τους σε κάθε αντεργατική τους μεθόδευση. Το στέλεχος της εργοδοσίας κυνικά ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει λόγος να υπογραφεί φέτος Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ) του κλάδου, αλλά του χρόνου μετά από διαπραγματεύσεις!

Συζητώντας με τους εργαζόμενους, ο Δ. Κουμπούρης υπογράμμισε ότι οι εργοδότες δεν υπογράφουν ΣΣΕ, θέλουν να είναι ουσιαστικά ανεξέλεγκτοι και να προχωρήσουν σε ατομικές συμβάσεις. Εδειξε ξεκάθαρα τους ενόχους, την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση, που έχουν την ίδια πολιτική και έχουν στηρίξει το ίδιο πλαίσιο, αλλά και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που υπέγραψαν ΣΣΕ στο πλαίσιο της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου και τώρα υποκριτικά «κόπτονται» τάχα για την ακρίβεια.

«Μην έχετε καμία αυταπάτη. Χωρίς αγώνα του λαού δε γίνεται τίποτα», επισήμανε. Και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντιδράσουν άμεσα και συντονισμένα. Να αντιπαλέψουν αυτήν την πολιτική μέσα από τα σωματεία τους και συμπαρατασσόμενοι με το ταξικό εργατικό κίνημα. Να παλέψουν για την υπογραφή ΣΣΕ με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργαζομένων, για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.

Σήμερα και τις επόμενες μέρες, οι εξορμήσεις του ΠΑΜΕ για την Υγεία συνεχίζονται στους παρακάτω χώρους:

  • Στην ιδιωτική Υγεία: Σήμερα Τετάρτη, στο «Ωνάσειο», Δευτέρα 7/7 στο ΙΑΣΩ, Τετάρτη 9/7 στο «Υγεία», Δευτέρα 14/7 στο «Μητέρα».
  • Στις υπηρεσίες: Σήμερα Τετάρτη, ξενοδοχείο «Λήδρα Μάριοτ», Πέμπτη 3/7 Οργανισμός Δημοσιογραφικού Χάρτου και καθαρίστριες Πολυτεχνείου, ξενοδοχείο «Νοβοτέλ».
  • Στους ΟΤΑ: Σήμερα Τετάρτη, στην Ηλιούπολη, Πέμπτη 3/7 στην Καισαριανή.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό(2019-06-04 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα για ΣΣΕ με δικαιώματα και αυξήσεις σε μισθούς(2018-07-10 00:00:00.0)
Στη μάχη των Συλλογικών Συμβάσεων με κινητοποιήσεις, απεργίες και συνελεύσεις(2018-03-02 00:00:00.0)
Διεκδικούν Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα(2018-01-25 00:00:00.0)
Πρόγραμμα αγωνιστικής δράσης(2013-09-18 00:00:00.0)
Ολοκληρώθηκε η απεργία στο «Ολύμπικ Ρουαγιάλ»(2012-10-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ