Τρίτη 4 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αύριο η κινητοποίηση των εργαζομένων στον Επισιτισμό

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας

Από τη συμμετοχή εργαζομένων στον Επισιτισμό στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
Από τη συμμετοχή εργαζομένων στον Επισιτισμό στην Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα
Σε στάση εργασίας (5 μ.μ. - 9 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας, στις 6 μ.μ., προχωρούν αύριο Τετάρτη οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό. Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής για όλους τους εργαζόμενους στον Επισιτισμό και τις οργανωμένες αλυσίδες.

«Η τεράστια κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται και στον κλάδο μας είναι αποτέλεσμα της απλήρωτης δουλειάς, της κατάργησης του 8ωρου και του 5ήμερου, των άθλιων μισθών, της κατάργησης της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον Επισιτισμό», αναφέρει το Συνδικάτο. Οπως επισημαίνει, στον Επισιτισμό κυριαρχούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, η ανασφάλιστη εργασία, η εργοδοτική αυθαιρεσία, η εντατικοποίηση και τα ατελείωτα ωράρια, η δουλειά έξι και επτά μέρες τη βδομάδα, τα εργατικά «ατυχήματα» που έχουν κοστίσει τη ζωή «ντελιβεράδων».

«Δεν βολευόμαστε με τα ψίχουλα που βαφτίσανε για μισθούς μέχρι τώρα, ούτε με τις υποτιθέμενες αυξήσεις τους. Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι, να δουλεύουμε συνεχόμενες βάρδιες και στο τέλος να λέμε και "ευχαριστώ". Σταματάμε να τους κάνουμε τη χάρη, να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Σταματάμε να θυσιάζουμε τις ανάγκες μας, την υγεία μας, τις οικογένειές μας για τα κέρδη τους», τονίζει το Συνδικάτο.

«Η δύναμή μας είναι το Συνδικάτο μας», συμπληρώνει και απευθύνει το ακόλουθο κάλεσμα: «Κάνουμε πέρα τους εργοδότες και τα τσιράκια τους, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά τους. Παλεύουμε για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους».

Κλαδική απεργία στις 19 Ιούνη

Στο μεταξύ, το Συνδικάτο έχει προκηρύξει απεργία στις 19 Ιούνη για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου.

Για την προετοιμασία και την επιτυχία της καλεί σε Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 10/6, στις 4.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο «Royal Olympic».

Το Συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα επιχειρησιακά σωματεία να οργανώσουν παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις, απέναντι στα πολύ οξυμένα προβλήματα, με συσκέψεις, Γενικές Συνελεύσεις και συλλογικές αποφάσεις, που θα καταλήξουν σε μια μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στις 19 Ιούνη.

«Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στα ξενοδοχεία και την εστίαση, με τα κόμματα και τις κυβερνήσεις που τους στηρίζουν, ετοιμάζουν νέα επίθεση στα δικαιώματά μας! Νέο ξεζούμισμα, με ατέλειωτη δουλειά, με σπαστά ωράρια στις κουζίνες, 7ήμερο, μη υποχρεωτική εφαρμογή των ΣΣΕ, ομηρία με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και "δουλεμπορικά" παντού», τονίζει το Συνδικάτο.

Στο πλαίσιο διεκδικήσεων που έχει διαμορφώσει περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα εξής αιτήματα: Υπογραφή και εφαρμογή Συλλογικών Συμβάσεων με αυξήσεις. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο, με δυο συνεχόμενα ρεπό. Επαναφορά και διεύρυνση των βαρέων και ανθυγιεινών και του εφάπαξ. Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ