Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές

Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚΕ για ελεύθερες ακτές στην πλαζ Βούλας
Από πρόσφατη κινητοποίηση του ΚΚΕ για ελεύθερες ακτές στην πλαζ Βούλας
ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Υπουργούς Τουριστικής Ανάπτυξης, Εσωτερικών και Οικονομίας και Οικονομικών, με θέμα «Ελεύθερες παραλίες για το λαό», κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής, Γιάννης Γκιόκας, Κώστας Καζάκος, Λιάνα Κανέλλη, Λίλα Καφαντάρη, Γιώργος Μαυρίκος, Εύα Μελά και Γιάννης Πρωτούλης. Στην Ερώτησή τους, πιο συγκεκριμένα, οι κομμουνιστές βουλευτές σημειώνουν:

«Οι εργαζόμενοι και οι λαϊκές οικογένειες βρίσκονται αντιμέτωποι με μία σειρά από σοβαρά προβλήματα. Η ακρίβεια σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, οι συνεχιζόμενες αυξήσεις σε εισιτήρια και διόδια αποτελούν λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί και άλλο ένα οικονομικό βαρίδι, η επιχειρηματική δράση και στις παραλίες. Πάρα πολλές ακτές της Αττικής, μεγάλες δημόσιες εκτάσεις παραδίδονται για εκμετάλλευση σε ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους.

Το μπάνιο έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα, πολλές φορές απρόσιτο για τη λαϊκή οικογένεια.

Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αλλά και αυτές των προηγούμενων χρόνων, μιας πολιτικής που εμπορευματοποιεί τη γη, που παραδίδει λαϊκή περιουσία, όπως είναι οι ακτές, στο μεγάλο κεφάλαιο. Στο όνομα της ανάπλασης και της αξιοποίησης, στήνεται ένα "όργιο κερδών" που καταλήγουν στις τσέπες των επιχειρηματιών, ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι επιχειρηματικές δραστηριότητες που αφορούν τις ακτές. Την ίδια στιγμή καταπατάται με τον πιο βάναυσο τρόπο το δικαίωμα των εργαζομένων για μπάνιο, αναψυχή και ξεκούραση.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, για να εξασφαλίσει την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στις ακτές. Και συγκεκριμένα προτίθεται:

  • Να καταργήσει τα εισιτήρια στις ακτές όπου υπάρχουν και να εμποδίσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα;
  • Να καταργήσει όλους τους νόμους που επιτρέπουν την τσιμεντοποίηση των παραλιών και την παράδοσή τους στο ιδιωτικό κεφάλαιο;».

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ