Τετάρτη 2 Ιούλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Οι σταυραετοί και τα θρασίμια

Φωτογραφία και λεζάντα στο χτεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Φωτογραφία και λεζάντα στο χτεσινό ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ
Πάρνηθα; Ποια Πάρνηθα; Από τις όχθες των πηγών του Κηφισού ως και το πάρκο στο Τατόι θα γεμίσει μεζονέτες. Αυτό λέει η νέα απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος. Ετσι, για να κατανοούμε τι σημαίνει προστασία περιβάλλοντος, όταν κυρίαρχη αξία είναι η ιδιοκτησία...

Βουρ, λοιπόν, να προστατέψουμε το περιβάλλον. Ηδη, οι πατέρες της δημοκρατίας - οι βολευτές που λέγαμε παλιότερα - πήραν το δρόμο για τις παραλίες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πήγε στο βουνό για να μετέχει στο σόου «απελευθερώνουμε γεράκια», στο πλαίσιο δωρεάς της οικογένειας Αγγελοπούλου μηχανισμού ειδοποίησης ξεσπάσματος πυρκαγιάς. «Εταιρική κοινωνική ευθύνη» ή η ιδιωτική πρωτοβουλία πανταχού παρούσα με τις ευλογίες της «πολιτείας» για το καλό του συστήματος; Την αρχή την είχαν κάνει οι Γουλανδρήδες με την Πρέσπα. Μετά άρχισε τις βόλτες ο Κόκκαλης. Υστερα 'φεραν να κάνουν βόλτα στο βουνό τον «φιλέλληνα» πρέσβη των ΗΠΑ. Οπου να 'ναι, θα φέρουν και τον Βαρθολομαίο, που, ως γνωστόν, είναι μέγας προπαγανδιστής των οικουμενικών μηνυμάτων του Αλαν Γκορ για το περιβάλλον.

Ζουμ στη φωτογραφία: Στη μαρμάρινη πλάκα γράφει πεντακάθαρα: Δόξα και τιμή στους σταυραετούς του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Στους ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥΣ του ΔΣΕ!

Πού να καταλάβει τώρα αυτός, που του έδωσαν ένα λαβωμένο γεράκι να το αμολήσει, τι πάει να πει «Σταυραετός», και, μάλιστα, στο Γράμμο.

Τα τέσσερα ονόματα πάνω στη μαρμάρινη πλάκα είναι τα ονόματα των μαχητών του ΔΣΕ, που, αφού πολέμησαν μέχρι και την τελευταία σφαίρα τους τον αστικό στρατό, τότε και μόνο τότε επέλεξαν να φύγουν στον γκρεμό παρά να δουλώσουν. Το γεγονός ότι έριξαν και την τελευταία σφαίρα στον αντίπαλο, δεν την κράτησαν για τον εαυτό τους, είναι μια λεπτομέρεια που διαφεύγει από αυτόν που γράφει «φοβούμενοι μην πέσουν στα χέρια του εχθρού».

Αυτό, που δεν καταλαβαίνει ο δημοσιογράφος, το γνωρίζει από πρώτο χέρι η αστική τάξη. Ξέρουν από Ιστορία, μελετάνε την Ιστορία, για να την προσαρμόζουν στα μέτρα τους. Το ενδιαφέρον γενικά των αστών για τον Γράμμο είναι τέτοιο, που την ολοκληρωμένη πρόταση προστασίας του, που παρουσίασε πέρσι το ΚΚΕ με αφορμή τη μεγάλη πυρκαγιά, την καταχώνιασαν. Κι έρχονται όλοι, που κάνουν τις όχι χωρίς συμφέρον βόλτες τους στο Γράμμο, δίπλα στο μνημείο των νεκρών μας, να δηλώσουν περιβαλλοντικά ευαίσθητοι! Γιατί λίγο πιο πάνω θα περνάνε οι αγωγοί του πετρελαίου, ή γιατί η διασυνοριακή καπιταλιστική εκμετάλλευση της περιοχής των Βαλκανίων έχει πολλά κέρδη και, άρα, στην περιοχή πρέπει να επικρατεί άκρα του τάφου σιωπή. Οικολόγοι!

Ασχετο: Στο αμερικάνικο όνειρο δεν πιστεύουν πια ούτε τα Αμερικανάκια. Παρότι στη χώρα μας πουλάνε ακόμα οι βραζιλιάνικες σαπουνόπερες. Ωσπου ξάφνου μεταξύ Madison Avenue και «42 δρόμων» κοντά στο New York Public Library, δίπλα από το «Bryant Park» ένα κορμί 21 χρόνων, μιας κάποιας Μαρίας από το Καζακστάν, που από τα 15 το 'βγαλαν στην πασαρέλα, έσκασε σα καρπούζι στο πεζοδρόμιο. Vive la Liberte!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με εισαγγελική παρέμβαση αφαιρέθηκε η τιμητική πλάκα!(2018-08-02 00:00:00.0)
Εγκλημα με ένοχο την εμπορευματοποίηση της γης(2017-07-02 00:00:00.0)
Εκδρομή στην Πάρνηθα για μαθητές Γυμνασίου(2011-04-17 00:00:00.0)
Στην πρώτη γραμμή πάλης για το μαζικό λαϊκό κίνημα(2008-01-05 00:00:00.0)
Καθ' οδόν: Στην Πάρνηθα(2007-03-11 00:00:00.0)
Βαρύς φόρος αίματος των σπουδαστών - μαθητών(2001-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ