Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΛΛΗΝΕΣ - ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ
Δυσπιστούν σε κυβέρνηση - οικονομικά μέτρα

Απαισιόδοξοι αναφορικά με την οικονομική κατάσταση και χωρίς εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, εμφανίζονται οι Ελληνες στο καθιερωμένο Ευρωβαρόμετρο που δημοσιοποιήθηκε χτες στις Βρυξέλλες, ενώ μεταξύ άλλων θεωρούν ότι οι αποφάσεις για τις συντάξεις, την Παιδεία, την Κοινωνική Ασφάλιση, πρέπει να λαμβάνονται από τις εθνικές κυβερνήσεις, χωρίς την παρέμβαση της ΕΕ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, το 65% των Ελλήνων θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας θα χειροτερεύσει τον επόμενο χρόνο, ενώ αντίστοιχη άποψη έχει για το οικογενειακό εισόδημα το 35% και το 66% πιστεύει ότι η ανεργία θα χειροτερέψει. Η ανεργία και η αύξηση των τιμών αποτελούν για το 40% των ερωτηθέντων στη χώρα, τα σημαντικότερα ζητήματα, που ζητούν λύση, ενώ για το 56% η κατάσταση της Ελλάδας, γενικά, οδεύει προς το χειρότερο. Το 66% του ελληνικού δείγματος δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση και το 51% δυσπιστεί και στο Κοινοβούλιο.

Τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην Ελλάδα, έδειξαν πως οι ερωτηθέντες κρίνουν ότι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας (54%), η φορολογία (74%), η καταπολέμηση της ανεργίας(57%), η αμυντική και εξωτερική πολιτική (41%), η μετανάστευση (56%), η Παιδεία (76%), το συνταξιοδοτικό (76%), η Υγεία (67%), η Κοινωνική Ασφάλιση (63%), η γεωργία και η αλιεία (63%) και η οικονομική πολιτική (54%), πρέπει να είναι υπόθεση της κυβέρνησης, χωρίς ανάμειξη της ΕΕ.

Ακόμα, το 59% χαρακτηρίζει λάθος το να θεωρείται η παγκοσμιοποίηση ως ευκαιρία οικονομικής ανάπτυξης, ενώ το 82% δεν πιστεύει ότι η παγκοσμιοποίηση προστατεύει από τις αυξήσεις των τιμών. Το 84% του ελληνικού δείγματος, κρίνει ότι η παγκοσμιοποίηση ωφελεί τις μεγάλες εταιρείες και όχι τους λαούς και για το 67% είναι εχθρός των εργαζομένων. Επίσης, η παγκοσμιοποίηση ευθύνεται κατά το 50% των ερωτηθέντων για τη μετακίνηση εταιρειών σε άλλες χώρες, η οποία για το 87% γίνεται με στόχο την αύξηση των κερδών των εταιρειών αυτών.

Τέλος, σημειώνεται ότι το 53% των Ελλήνων δεν πιστεύει ότι η ανταγωνιστικότητα εγγυάται την οικονομική ευμάρεια, ενώ το σημαντικότερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, για το 52%, είναι η φτώχεια και η υπερθέρμανση του πλανήτη (44%).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ