Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
«Κύρος» και «υπερηφάνεια»...

«Η οκταετία Σημίτη άλλαξε τη χώρα (...)». Προσέδωσε «ένα νέο κύρος της Ελλάδας διεθνώς». «Τέτοιες επιτυχίες δεν είχε ποτέ άλλοτε η Ελλάδα στη διάρκεια της μεταπολίτευσης».

(Γιώργος Παπανδρέου, συνέντευξη στα «Νέα», 17/6/2008, αμέσως μετά την αποπομπή Σημίτη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ).

*

«Ο Γ. Παπανδρέου και όλα τα βασικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είμαστε υπερήφανοι για τη συμμετοχή μας στις κυβερνήσεις του Α. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη».

(Ευάγγελος Βενιζέλος, συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία», 22/6/2008, αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης «Ζήμενς» - Τσουκάτου).

***

Προτείνουμε να συγκρατήσει ο αναγνώστης τις παραπάνω δηλώσεις. Ισως φανούν χρήσιμες αν αύριο κάποιοι θελήσουν να αποστασιοποιηθούν από τα πεπραγμένα της εποχής των «στρατηγών» ή θελήσουν να ποντάρουν στην εξαιρετικά διαδεδομένη «καραμέλα» πως «άλλο τα πρόσωπα κι άλλο τα κόμματα».

Ως προς το τελευταίο περί προσώπων και κομμάτων, υπενθυμίζουμε ότι το πρόσωπο Τσουκάτος τιμήθηκε για τις υπηρεσίες του από το κόμμα ΠΑΣΟΚ με μια θέση βουλευτή Επικρατείας στις εκλογές του 2000. Ενα χρόνο αργότερα, δηλαδή, απ' όταν συνέβησαν οι «οικειοθελείς» προσφορές μαύρου χρήματος εκ μέρους της «Ζήμενς», με απόφαση του τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Σημίτης), ο Τσουκάτος καταλάμβανε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Ενα ψηφοδέλτιο που (όπως συνηθίζουν να λένε στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ) απαρτίζεται από προσωπικότητες κύρους που τα κόμματα αυτά επιλέγουν να τις τιμούν εντάσσοντάς τες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. Κριτήριο, τέλος, για την ένταξη κάποιου στο Επικρατείας είναι η προσφορά του προς τον τόπο. Κάτι που προφανώς (η προσφορά του προς τον τόπο...), προσμετρήθηκε και στην περίπτωση Τσουκάτου...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ