Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
8ο ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Να φτάσει παντού το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα

Πλούσια δραστηριότητα σε στέκια και τόπους δουλειάς, για να είναι όλοι στο πάρκο ΦΙΞ

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το 8ο τριήμερο πολιτικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΚΚΕ για μετανάστες και Ελληνες εργάτες στις 27, 28 και 29 Ιούνη στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307, σταθμός ΗΣΑΠ Αγιος Ελευθέριος). Καθημερινά με περιοδείες σε χώρους δουλειάς και σε στέκια μεταναστών γίνεται προσπάθεια να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι μετανάστες.

Χτες, μέλη του ΚΚΕ επισκέφτηκαν παιδικούς σταθμούς στα Πατήσια και την Κυψέλη, οι οποίοι φιλοξενούν παιδιά μεταναστών. Επίσης, εξόρμησαν σε βιοτεχνίες ιματισμού στα Πατήσια, όπου δουλεύουν μετανάστες, μοιράζοντας την ανακοίνωση - κάλεσμα, που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 4 γλώσσες και συζητώντας μαζί τους.

Πολλοί ήταν αυτοί που γνωρίζουν ήδη για τις εκδηλώσεις στο πάρκο ΦΙΞ. «Το ξέρω το φεστιβάλ. Ερχομαι κάθε χρόνο με την οικογένεια», μας είπε μια εργάτρια από τη Ρουμανία.

«Οποτε χρειάζονται εργαζόμενους, μας παίρνουν τηλέφωνο κι ερχόμαστε», λένε κάποιοι εργάτες από το Μπαγκλαντές. Δουλεύουν κατά μέσο όρο 10 ώρες τη μέρα, ενώ τα ένσημα «πότε μπαίνουν, πότε όχι». «Εδώ και μια βδομάδα δε δουλεύουμε. Κάποιες φορές κάνουμε και 2 μήνες να δουλέψουμε, μέχρι να μας ειδοποιήσουν», τονίζει ο Αμπντούλ από τη Συρία.

Μεγάλη εξόρμηση στην πλατεία Αμερικής

«Μέτωπο Ελλήνων και μεταναστών, κάτω η Νέα Τάξη των Ιμπεριαλιστών» και «Εργάτες ενωμένοι, ποτέ νικημένοι», φώναξαν χτες το απόγευμα Ελληνες και μετανάστες εργάτες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αμερικής, διαδηλώνοντας για δουλειά, ασφάλιση, δημόσια υγεία και παιδεία, για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών. Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση και πορεία στην οδό Πατησίων μοιράζοντας την ανακοίνωση των μαζικών φορέων της περιοχής, του παραρτήματος Οικοδόμων, και μεταναστευτικών κοινοτήτων. Επίσης, καλούσαν τους περαστικούς στο τριήμερο του ΚΚΕ, ενώ κάποιοι περαστικοί μετανάστες ενώθηκαν με την πορεία και διαδήλωσαν μαζί με τους υπόλοιπους εργάτες.


Από τη χτεσινή μαζική εξόρμηση στην Πατησίων
Από τη χτεσινή μαζική εξόρμηση στην Πατησίων

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ