Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΟΚΑΝΑ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Να αποσυρθεί το κυβερνητικό «Σχέδιο Δράσης»

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τους εργαζόμενους

Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ
Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ
Την αντίθεσή τους στο νέο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης κατά των Ναρκωτικών», που προωθεί η κυβέρνηση, εξέφρασαν τα σωματεία των εργαζομένων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και στα Κέντρα Πρόληψης, κατά τη διάρκεια της χτεσινής τους συνάντησης με αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, αποτελούμενη από τους Θέμη Γκιώνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Λούλα Καρατζά, υπεύθυνη του Τμήματος κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ιδιαίτερα συζητήθηκαν, ανάμεσα στα άλλα, τα προβλήματα των εργαζομένων ενόψει και της αυριανής προγραμματισμένης απεργίας που έχουν.

Ενδεικτικά ανέφεραν ότι στα Κέντρα Πρόληψης η κυβέρνηση και ο ΟΚΑΝΑ χρωστούν συνολικά 12,5 εκατ. ευρώ, όταν, παράλληλα, υποχρηματοδοτούνται εδώ και τρία χρόνια. Την ίδια στιγμή, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν περιστολή των δράσεων των Κέντρων, ενώ όσον αφορά το έργο καθαυτό της πρόληψης η κυβέρνηση - επισήμαναν οι εργαζόμενοι - επιδιώκει να το ταυτίσει με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και την καμπανιακή ενημέρωση.

Ωστόσο, και τα μέλη του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στον ΟΚΑΝΑ σημείωσαν ότι μέσα απ' το προτεινόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης προωθείται η «εισβολή» του ιδιωτικού τομέα στη χρυσοφόρα υπόθεση της απεξάρτησης. Η απαξίωση που συντελείται στον ΟΚΑΝΑ, σημείωσαν, δεν είναι τυχαία, αναφέροντας για παράδειγμα την υποβάθμιση των ψυχοκοινωνικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά της, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ επισήμανε πως πάγια θέση του Κόμματος είναι να δοθεί το βάρος στην πρόληψη, στη θεραπεία με «στεγνά» προγράμματα απεξάρτησης, καθώς και στην επανένταξη, ενώ σημειώθηκε η ανάγκη να δημιουργηθούν οι δομές εκείνες σε όλη τη χώρα που θα καλύπτουν όλες τις απαιτούμενες ανάγκες.

Παράλληλα, η αντιπροσωπεία του Κόμματος σημείωσε την αντίθεση του ΚΚΕ στα προγράμματα υποκατάστασης τα οποία συντηρούν το πρόβλημα και δεν το θεραπεύουν. Οπως τόνισαν, η χορήγηση υποκαταστάτων πρέπει να γίνεται μόνο με υψηλές προδιαγραφές και μόνο για ειδικές πληθυσμιακές ομάδες. Επισημάνθηκε και από την πλευρά του Κόμματος η πλήρης αντίθεση στο απαράδεκτο «Εθνικό Σχέδιο Δράσης» που απεργάζεται η κυβέρνηση, ενώ τονίστηκε η υποστήριξη στον αγώνα των εργαζομένων.

Απεργούν αύριο

Υπενθυμίζεται ότι αύριο, Πέμπτη, 26 Ιούνη, οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης προχωρούν σε απεργία, διεκδικώντας τη μόνη λύση για τα ναρκωτικά: Πρόληψη.

Οι εργαζόμενοι, με σύνθημα «Δεν είναι γιορτή είναι ντροπή», διεκδικούν άμεση εξόφληση των χρεών προς τα Κέντρα, την πάγια και επαρκή χρηματοδότηση, καθώς και σαφές λειτουργικό - θεσμικό πλαίσιο. Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης στην Αθήνα θα συγκεντρωθούν στην Ομόνοια στις 10 το πρωί και μετά θα πορευτούν στο υπουργείο Υγείας. Οι εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη θα συγκεντρωθούν από τις 10 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Αριστοτέλους (Τσιμισκή).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ