Τετάρτη 25 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ «ΤΖΑΝΕΙΟΥ»
Εζωσαν με χαφιεδοκάμερες το νοσοκομείο

Ο «μεγάλος αδελφός» εισέβαλε και στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά! Η διορισμένη από την κυβέρνηση διοίκηση του νοσοκομείου, προκαλώντας τους πάντες, εγκατέστησε κάμερες στο νέο παιδιατρικό, παιδοχειρουργικό, μαιευτικό τμήμα και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών παίδων, στο όνομα, δήθεν, της ασφάλειας εργαζομένων και ασθενών! Οι καλωδιώσεις για το σύστημα είχαν εγκατασταθεί πριν από 2 περίπου μήνες. Η εξήγηση που δόθηκε τότε για τα καλώδια ήταν ότι πρόκειται για εγκατάσταση φορητών τηλεφώνων. Ωστόσο την περασμένη Πέμπτη έγινε η εγκατάσταση των καμερών και χτες τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία! Σήμερα, παρέμβαση για το θέμα αυτό θα κάνει η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, με περιοδεία της στο νοσοκομείο στις 9 το πρωί.

Η παράταξη της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας - Συνεργαζόμενοι» Τζανείου, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει το γεγονός και καλεί «όλους τους συναδέλφους και το διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου να αντιδράσουν άμεσα απαιτώντας την απομάκρυνση τώρα» των καμερών. Επίσης καλεί όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση και τονίζει ότι η ενέργεια αυτή έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους για να περάσουν τα αντεργατικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης σε βάρος τους.

«Εάν τους ενδιέφερε - επισημαίνεται - η ασφάλεια των εργαζομένων και των ασθενών, θα προσλάμβαναν προσωπικό και δε θα εξουθένωναν σε επικίνδυνο βαθμό το υπάρχον. Ούτε θα συμφωνούσαν στις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης για αύξηση των ωρών εργασίας σε 65» και «δε θα σπαταλούσαν τα χρήματα των εργαζομένων για την αγορά συστημάτων παρακολούθησης, αλλά, θα τα αξιοποιούσαν αναβαθμίζοντας το παλιό κατεστραμμένο υλικό του νοσοκομείου (στρώματα, κρεβάτια κλπ)».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ