Motion Team |
Από παλαιότερη κινητοποίηση της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ για το Περιβάλλον στο στρατόπεδο Π. Μελά |
Από τις κατά τόπους Κομματικές Οργανώσεις έχουν δημοσιοποιηθεί μέχρι στιγμής οι παρακάτω δραστηριότητες:
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πάρκου «Αντ. Τρίτσης» των ΚΟ Δυτικών Συνοικιών στις 19.30.
-- Συγκέντρωση της Ανατολικής Αχτίδας στην Ανω Καισαριανή («Ξύλινα») στις 19.30 με σύνθημα: «ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της γης, διεκδικούμε να γίνουν οι ελεύθεροι χώροι λαϊκή περιουσία. Δάση και ορεινοί όγκοι στο λαό. Κάτω τα χέρια από τον Υμηττό».
-- Περιοδείες στην Α΄ Αθήνας στελεχών του ΚΚΕ, με επικεφαλής την βουλευτή Λίλα Καφαντάρη, σε βιοτεχνίες όπου δουλεύουν σε συνθήκες γκέτο οι μετανάστες.
-- Εξόρμηση στο Ν. Κόσμο, στο Δρουγούτι, στις προσφυγικές και εργατικές κατοικίες. Θα παραβρεθεί η βουλευτής του ΚΚΕ Εύα Μελά.
-- Εξόρμηση στην υποβαθμισμένη περιοχή Μαρκόνι, στο Βοτανικό, όπου ζουν οικογένειες μεταναστών.
-- Παραστάσεις διαμαρτυρίας των ΚΟ Ηλιούπολης, Αργυρούπολης, Γλυφάδας στους δήμους για την έλλειψη μέτρων δασοπροστασίας.
-- Αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ, με τους νομαρχιακούς και δημοτικούς συμβούλους Κώστα Μαρκέτη, Αλεξάνδρα Μπαλού και Βασίλη Δημόπουλο, θα επισκεφτεί χώρους όπου εργάζονται και ζουν σε άθλιες συνθήκες μετανάστες, στην περιοχή του Δήμου Αθηναίων.
-- Αντιπροσωπεία της ΚΟΑ του ΚΚΕ θα επισκεφτεί το 2ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και θα συζητήσει για τις θέσεις του ΚΚΕ και τα προβλήματα αντιμετώπισης των πυρκαγιών.
-- Κινητοποίηση της ΚΟΒ Μελισσίων, στις 7 μ.μ., με πορεία διαμαρτυρίας και περικύκλωση του Δημαρχείου.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:
-- Καμπάνια της Νοτιοανατολικής Αχτίδας του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση - εμπορευματοποίηση των ακτών, για την ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση του λαού.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών, η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα και η Κομματική Οργάνωση Ναυτεργατών διοργανώνουν στις 7 μ.μ., συγκέντρωση στο Τρίγωνο Ευφραιμίδη με πορεία προς τα Λιπάσματα Δραπετσώνας με σύνθημα: «Ούτε μια σπιθαμή γης στους ιδιώτες - Τα Λιπάσματα χώρος πρασίνου και αναψυχής για το λαό και τη νεολαία».
-- Η Αχτίδα Κοκκινιάς - Ρέντη διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Πάρκου Αγίας Αννης στο Ρέντη.
-- Η Αχτίδα Κορυδαλλού διοργανώνει πικετοφορία στις 7 μ.μ. για την απομάκρυνση του ΚΥΤ της ΔΕΗ στην Περιοχή Δεξαμενή του Κορυδαλλού.
-- Η Αχτίδα Α΄ Πειραιά πραγματοποιεί στις 7 μ.μ. μαζική εξόρμηση στην Αγία Σοφία για να παραμείνει ελεύθερος χώρος το Πάρκο Διλαβέρη.
-- Συγκέντρωση στο Νέο Φάληρο για τη ΧΡΩΠΕΙ και τον Κηφισό στις 7 μ.μ.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:
-- Το πρωί η Αχτίδα Α΄ Πειραιά διοργανώνει μαζική εξόρμηση στις παραλίες του Πειραιά (Πασαλιμάνι, Βοτσαλάκια) ενάντια στην ιδιωτικοποίηση τους.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνουν το Συντονιστικό Φορέων Θριασίου στην είσοδο της «ΠΕΤΡΟΛΑ» στην Ελευσίνα, ενάντια στην επέκταση των διυλιστηρίων του Λάτση σε απόσταση αναπνοής από τις αποθήκες πυρομαχικών της ΠΥΡΚΑΛ.
-- Συμμετοχή στις μαζικές πικετοφορίες στο κέντρο και τις γειτονιές του Μενιδίου για τη σωτηρία της Πάρνηθας, που οργανώνουν η Δημοτική Κίνηση ΠΑΣΥΜ, εργατικά σωματεία και εξωραϊστικοί σύλλογοι της πόλης ενάντια στο Προεδρικό Διάταγμα του Γ. Σουφλιά και τη μετατροπή του βουνού σε πεδίο επιχειρηματικής δράσης, για να ανοίξει ο φάκελος «Ιπποκράτειος Πολιτεία».
-- Συμμετοχή στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο στο Μαρκόπουλο που οργανώνουν η Γραμματεία Μεσογείων του ΠΑΜΕ, δημοτικές κινήσεις και εργατικά σωματεία. Διεκδικώντας το άμεσο κλείσιμο των λατομείων που συνεχίζουν να καταστρέφουν το τοπίο και αρχαιολογικούς χώρους και ενάντια στην παράνομη χωματερή που λειτουργεί στο χώρο.
-- Στα Ανω Λιόσια μαζική πικετοφορία των Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ για το κλείσιμο της χωματερής, στις 8 μ.μ. στην πλατεία Μητροπόλεως (μικρή πλατεία).
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:
-- Εξόρμηση των Κομματικών Οργανώσεων της Βορειοανατολικής Αττικής του ΚΚΕ σε Μαραθώνα - Σχοινιά ενάντια στην εμπορευματοποίηση της παραλίας και την καταστροφή του δάσους, για την προστασία της υγείας των κατοίκων.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Μεγάλη λαϊκή συναυλία και ανθρώπινη αλυσίδα στο Σέιχ Σου, στην πλατεία «Χαρίλαου Φλωράκη», στις 8 μ.μ.
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
-- Στις 8 μ.μ. εκδήλωση της Περιαστικής Αχτίδας στο Ρετζίκι με θέμα «Οι θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον» και ομιλητή τον Γιάννη Ζιώγα, βουλευτή του Κόμματος.
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 8/6:
-- Στις 11 π.μ. συμβολική αλυσίδα σωτηρίας της λίμνης Κορώνειας.
-- Στις 11 π.μ. ημερίδα για την αντιπλημμυρική προστασία από τη Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Δήμου Θερμαϊκού.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Οι ΚΟ Οινοφύτων και Χαλκίδας του ΚΚΕ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στις πύλες εργοστασίων που προκαλούν προβλήματα με την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση τους.
-- Η ΚΟ Αλιβερίου διοργανώνει διαμαρτυρία κατά των σχεδίων της ΑΓΕΤ για καύση των απορριμμάτων στο εργοστάσιό της.
-- Η ΚΟ Λαμίας πραγματοποιεί συγκέντρωση στον πεζόδρομο στη Λαμία για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.
-- Η ΚΟ Λάρυμνας υποστηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Η ΝΕ Κορινθίας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και θα διαμορφώσει ανθρώπινη αλυσίδα στην παραλία Λουτρακίου (μπροστά από το Καζίνο Λουτρακίου) στις 7 μ.μ. με θέμα: «Καθαρές - ανοιχτές παραλίες για το λαό».
-- Η ΝΕ Αχαΐας θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 6.30 μ.μ. στην «Κρύα Ιτεών» Πατρών με αίτημα την απομάκρυνση της βιομηχανίας «Σπηλιόπουλος» από την περιοχή.
-- Στη Νεάπολη Λακωνίας, συγκέντρωση στις 8 μ.μ., ενάντια στην εγκατάσταση εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή.
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
-- Στις 12 μ. η ΝΕ Μεσσηνίας θα πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν οι πρωτοβουλίες και το πρόγραμμα περιοδειών και συναντήσεων με φορείς του νομού.
ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 9/6:
-- Στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας εκδήλωση στην οποία θα προβληθεί βίντεο με θέμα: «Πυρκαγιές: Ενας χρόνος μετά...». Θα ακολουθήσει πικετοφορία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Το πρωί κλιμάκια στελεχών των Κομματικών Οργανώσεων της περιοχής θα περιοδεύσουν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και τα Δασαρχεία των νομών.
-- Στις 7.30 μ.μ. προγραμματίζονται πικετοφορίες σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Δράμα.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Στην εκδήλωση που διοργανώνει ο Σύλλογος Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου, με αφορμή την Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 12 το μεσημέρι, το ΚΚΕ θα συμμετάσχει με τον βουλευτή Γιάννη Ζιώγα.
-- Η ΚΟ Κοζάνης θα συμμετάσχει και θα στηρίξει την πρωτοβουλία του Συνδικάτου Ενέργειας και άλλων φορέων της περιοχής στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα γίνουν στις 8 μ.μ. στις πλατείες της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας για τα οξυμένα περιβαλλοντικά προβλήματα που προκαλούνται από τη ΔΕΗ και την απουσία πολιτικής προστασίας της ζωής των κατοίκων.
-- Κλιμάκια των Κομματικών Οργανώσεων από τους 4 νομούς της περιοχής θα κάνουν παρεμβάσεις για επίκαιρα ζητήματα και ειδικά της δασοπροστασίας.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Η ΚΟ Λάρισας οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας στη γέφυρα του Πηνειού (Αλκαζάρ) για τη ρύπανση του ποταμού.
Θα στηρίξει και θα συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες που οργανώνουν δημοτικές παρατάξεις των Δήμων Ελασσόνας, Σαρανταπόρου, Τσαριτσάνης, Ολύμπου και Λιβαδίου για την αδιαφορία της κυβέρνησης και των δήμων για τις ανεξέλεγκτες χωματερές, τη ρύπανση του Ελασσονίτη ποταμού και την προστασία του Ολύμπου από πυρκαγιές και τα επιχειρηματικά σχέδια.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Οι ΚΟ Αιτωλοακαρνανίας θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για τον Αμβρακικό στη Βόνιτσα και την Αμφιλοχία.
ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/6:
-- Στην Κέρκυρα θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ, στην 7 μ.μ., στην πλατεία Σαρόκο, για την εγκατάσταση ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη και καταδίκης της βάρβαρης επίθεσης στη δίκαιη διαμαρτυρία των κατοίκων.
ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:
-- Οι ΚΟ Ηρακλείου οργανώνουν πικετοφορία διαμαρτυρίας στις 7 μ.μ. ενάντια στην κατασκευή της μαρίνας στο Δερματά και στην ιδιωτικοποίηση του παραλιακού μετώπου του Ηρακλείου.