Πέμπτη 5 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον ΛΑ.Ο.Σ.

Αφορμή υπήρξε τροπολογία σε νομοσχέδιο που επεκτείνει συνταξιοδοτικά ευεργετήματα αναπήρων πολέμου και στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Αποκαλυπτήρια χτες στη Βουλή, για τον αντικομμουνιστικό, εθνικιστικό και φασιστικό χαρακτήρα του ΛΑ.Ο.Σ! Ο πρόεδρος και οι βουλευτές του - φέρνοντας μνήμες άλλων εποχών - αντέδρασαν σε διάταξη του νομοσχεδίου για την εισοδηματική πολιτική, που επεκτείνει συνταξιοδοτικά ευεργετήματα αναπήρων πολέμου, και στους μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι ...«γύρισαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος»!

Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΚΚΕ Σοφίας Καλαντίδου, η οποία κατήγγειλε το αντικομμουνιστικό παραλήρημα και ταυτόχρονα θύμισε ότι ο ΔΣΕ και ο ΕΛΑΣ ήταν η ραχοκοκαλιά της Εθνικής Αντίστασης του ελληνικού λαού, όταν άλλοι - προφανώς και οι ομοϊδεάτες των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ. - συνεργάζονταν με τους κατακτητές!

Το έναυσμα της αντικομμουνιστικής επίθεσης έδωσε ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος είπε ότι «στους αναπήρους πολέμου πρέπει να δώσετε τα περισσότερα που μπορείτε, σε αναπήρους πολέμου, σ' αυτούς οι οποίοι έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα! Σε αναπήρους με "η", όχι σε αναπείρους με "ει" που παρασύρθηκαν κάποια εποχή και γύρισαν τα όπλα εναντίον της πατρίδος! Αυτά, λοιπόν, σας τα λέω γιατί πιστεύω ότι εξόχως έχετε χάσει την ιδεολογία σας και είσαστε φοβικοί απέναντι σε αιτήματα της Αριστεράς. Σηκώστε το ανάστημά σας!».

Στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα συμμετείχε και ο Μ. Βορίδης, λέγοντας πως «δε θεωρούμε ότι πρέπει να εξομοιώνονται άνθρωποι οι οποίοι έστρεψαν τα όπλα εναντίον της πατρίδας με ανθρώπους οι οποίοι πολέμησαν υπέρ της πατρίδας». Επίδειξη αντικομμουνισμού υπήρξε και από τον Α. Γεωργιάδη, ο οποίος ανέφερε πως «δεν έχω καταλάβει τι είδους εθνική συμφιλίωση είναι αυτή όπου οι εορτές στο Γράμμο και στο Βίτσι που κάνουν αυτοί που υπεράσπισαν το κράτος, είναι εορτές του μίσους και πέρσι που έκανε το ΚΚΕ τα εξήντα χρόνια του Δημοκρατικού Στρατού είναι οι εορτές της αγάπης. Τι είδους εθνική συμφιλίωση είναι αυτή; Εθνική συμφιλίωση είναι να υποχωρούμε μονίμως εμείς οι δεξιοί και να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε δεξιοί και να ντρεπόμαστε να πούμε ότι σώσαμε το κράτος;» Πρόσθεσε μάλιστα πως «οι αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού δεν έπρεπε να πάρουν κανένα χρηματικό επίδομα από το ελληνικό δημόσιο. Μα, πολέμησαν για να μην υπάρχει το ελληνικό κράτος!». Σαφές πάντως έκανε το στίγμα του και ο Α. Καράογλου, βουλευτής της ΝΔ που, εμφανώς ...συγκινήθηκε από τις τοποθετήσεις των βουλευτών του ΛΑ.Ο.Σ., λέγοντας ότι το επίμαχο άρθρο «με πολύ βαριά καρδιά θα το ψηφίσω»!

Την αντικομμουνιστική υστερία κατήγγειλε με την τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ Σοφία Καλαντίδου. Οπως είπε, ο ΛΑ.Ο.Σ. «τοποθετήθηκε με αντικομμουνιστικά επιχειρήματα που μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές, σε εποχές μαύρες για το λαό μας. Μέχρι σήμερα ο ΛΑ.Ο.Σ. έκανε προσπάθεια να κρύψει τα ακροδεξιά του χαρακτηριστικά, αλλά οι τοποθετήσεις του σήμερα δείχνουν το τι πραγματικά πιστεύει. Θέλω να θυμίσω με δυο κουβέντες μόνο - για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας - ότι όλοι οι αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού υπήρξαν πρωτοπαλίκαρα του ΕΛΑΣ. Ηταν, δηλαδή, η ψυχή της Εθνικής μας Αντίστασης κατά του ξένου κατακτητή, ενώ άλλοι συνεργάστηκαν με τον κατακτητή ενάντια στο λαό μας. Οι κομμουνιστές έχουμε αποδείξει και δηλώνουμε ότι θα αποδεικνύουμε καθημερινά τον πατριωτισμό μας. Αλλοι είναι αυτοί που μπερδεύουν - πιθανόν ηθελημένα - τον πατριωτισμό με τον εθνικισμό».

Να καταργηθεί η βουλευτική σύνταξη

Τέλος, η βουλευτής του ΚΚΕ, τοποθετήθηκε στο θέμα της βουλευτικής σύνταξης που ρυθμίζεται στο νομοσχέδιο, επισημαίνοντας ότι «εμείς μιλούμε για κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης», λέγοντας ότι η θέση αυτή «εκφράζει τη δική μας αντίληψη για το τι είναι βουλευτής». Οπως τόνισε, πρέπει «η συνταξιοδότηση των βουλευτών να γίνεται από τα αντίστοιχα Ταμεία του κλάδου τους, του κλάδου στον οποίο δούλευαν και πιθανότατα να επιστρέψουν και να δουλέψουν, όταν δε θα είναι βουλευτές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καλύπτουν τον αντικομμουνιστικό οχετό(2021-09-23 00:00:00.0)
Ούτε σκέψη για αφαίρεση της τιμητικής πλακέτας(2018-05-05 00:00:00.0)
«Ποιότητα» πολιτικής(2011-03-21 00:00:00.0)
Με το δόντι του φιδιού(2010-03-10 00:00:00.0)
Οι Αντιστασιακοί τιμούν την Απελευθέρωση(2008-10-14 00:00:00.0)
Απορρίφθηκαν αιτήσεις άρσης ασυλίας(2008-10-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ